05/06/2023 06/06/2023 Με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, η φανέρωση στον κόσμο του Τρίτου προσώπου της Αγίας Τριάδος, του Αγίου Πνεύματος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, στην ομώνυμη περιοχή της Συκιάς Σιθωνίας, αντίκρυ από τον επιβλητικό Άθωνα, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου. Φωτογραφίες: Βασίλης Κωνσταντόπουλος / ope.gr  ...
05 Ιουνίου, 2023 - 20:47
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2023 - 2:46

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Συκιά Σιθωνίας αντίκρυ από τον Άθωνα

Διαδώστε:
Φωτορεπορτάζ ope.gr: Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Συκιά Σιθωνίας αντίκρυ από τον Άθωνα

Με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, η φανέρωση στον κόσμο του Τρίτου προσώπου της Αγίας Τριάδος, του Αγίου Πνεύματος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, στην ομώνυμη περιοχή της Συκιάς Σιθωνίας, αντίκρυ από τον επιβλητικό Άθωνα, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου.

  • Φωτογραφίες: Βασίλης Κωνσταντόπουλος / ope.gr

 

Τον οικείο Ποιμενάρχη πλαισίωσαν ο Αρχιμ. Συνέσιος Στάθης, ο πρωτ. Νικόλαος Παντέας προϊστάμενος του ιστορικού ναού και ο διάκονος της Μητρόπολης.

Δεκάδες πιστοί συμμετείχαν στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον ως άνω ιερό ναό. Παρέστησαν επίσης οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, φορέων και συλλόγων.

Στο τέλος ευλογήθηκε και διανεμήθηκε φαγητό για όλους.

Ο ενοριακός ναός του Αγίου Αθανασίου είναι ένα διατηρητέο μνημείο, ο οποίος βρίσκεται εντός του παλαιού οικισμού της Συκιάς στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Στο πέρασμα των χρόνων δέχτηκε επισκευές καθώς ήταν επίκεντρο σημαντικών ιστορικών γεγονότων.

Πρόκειται για μια τρίκλιτη, ξυλόστεγη βασιλική, με νάρθηκα και γυναικωνίτη. Ο ναός είναι τρισυπόστατος , το κεντρικό του μέρος είναι αφιερωμένο στον Άγιο Αθανάσιο Αλεξανδρείας και στην Αγία Τριάδα, η πρόθεση στον Άγιο Νικόλαο και το Διακονικό στους Αγίους Αναργύρους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων