12/11/2018 12/11/2018 Η παράδοση της λιτανευτικής πομπής της εικόνας του Αγίου Μηνά το απόγευμα της 11ης Νοεμβρίου συνεχίστηκε και φέτος στην Καστοριά, κλείνοντας έτσι τον κύκλο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων. Αρχικά, τελέστηκε ο μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ. Με το πέρας του Εσπερινού ξεκίνησε η λιτανεία με τη συμμετοχή...
12 Νοεμβρίου, 2018 - 21:34

Μεθέορτος Εσπερινός του Αγίου Μηνά και λιτανευτική λαμπαδηδρομία

Διαδώστε:
Μεθέορτος Εσπερινός του Αγίου Μηνά και λιτανευτική λαμπαδηδρομία

Η παράδοση της λιτανευτικής πομπής της εικόνας του Αγίου Μηνά το απόγευμα της 11ης Νοεμβρίου συνεχίστηκε και φέτος στην Καστοριά, κλείνοντας έτσι τον κύκλο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων.

Αρχικά, τελέστηκε ο μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ. Με το πέρας του Εσπερινού ξεκίνησε η λιτανεία με τη συμμετοχή λαμπαδηφόρων τοπικών συλλόγων, αγήματος και της μπάντας του Στρατού αλλά και πλήθους κόσμου που συνόδευσαν την πομπή έως το Παρεκκλήσιο των Εισοδίων της Θεοτόκου (Άγιος Μηνάς).

Εκεί, αφού εψάλλη δέηση, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες στους εορτασμούς του πολιούχου της πόλεως, ιδιαιτέρως στάθηκε όμως στους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους. Για την πολυετή συμμετοχή τους στα εκκλησιαστικά δρώμενα της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου με προθυμία προστρέχουν σε κάθε έκκληση της τοπικής Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος βράβευσε με το παράσημο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά τους παρακάτω συλλόγους (με αλφαβητική σειρά) : «Αθανάσιος Χριστόπουλος», «Αρμονία», «Μύησις» και «Όρμος».

Οι συγκινητικοί εορτασμοί περατώθηκαν με την ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα στον Άγιο Μηνά, καθώς και των Χαιρετισμών στον τιμώμενο Άγιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων