02/02/2022 02/02/2022 Με την προσήκουσα λαμπρότητα εορτάθηκε η Μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στο χιονισμένο Άργος Ορεστικό και συγκεκριμένα στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού, όπου τιμάται το αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Κεχαριτωμένης, της οποίας το ιερό εικόνισμα δεσπόζει απέναντι από τον Δεσπότη Υιό και...
02 Φεβρουαρίου, 2022 - 17:43
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2022 - 17:37

Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στο Άργος Ορεστικό

Διαδώστε:
Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στο Άργος Ορεστικό
Στην συνέχεια συνδύασε αυτή την γενναία φράση του Δικαίου Συμεών με το «νυν απολύεις» του μακαριστού Μητροπολίτη Καστορίας κυρού Γρηγορίου Γ’, όπως καταγράφεται στην θαυμάσια διαθήκη του:«Νομίζω ότι δεν φοβούμαι τον θάνατο. Δηλαδή: Με τρομάζει το πλησίασμά του. Αλλά δεν λυπούμαι να φύγω από τον παρόντα κόσμο. Δεν αγάπησα με την καρδιά μου ούτε χρήματα, ούτε κοσμήματα, ούτε σπίτια, ούτε την ίδια μου την υγεία, ούτε το καλό φαγητό, ούτε την σωματικήν μου ανάπαυσιν. Μόνο τους ανθρώπους αγάπησα, είτε συγγενείς, όπως την αδελφήν της μητέρας μου θεία Αικατερίνη, είτε ξένους και αγνώστους. Και σείς να προσεύχεσθε διά τους αγνώστους σας, να τους ελεήση ο Κύριος. Θα γίνουν εις την ζωήν τους θαύματα με την προσευχήν σας, χωρίς να το πληροφορηθήτε, όπως και εκείνοι θα αγνοούν ότι η δική σας προσευχή τους ευεργέτησε.Περισσότερο να προσεύχεσθε υπέρ σωτηρίας των αρρώστων και των ιατρών τους, των ναυτικών, των στρατιωτικών και πάντων των κινδυνευόντων. Επίσης υπέρ των παραστρατημένων. Να δίνη ο Κύριος φωτισμένο μυαλό εις όλους τους ανθρώπους. Διότι όλα τα κακά προέρχονται από τον σκοτισμό του μυαλού υπό του πονηρού, – από εκεί εξασθενεί η θέλησις. Και όλα τα καλά από τον φωτισμό του μυαλού υπό του Ιησού – και τότε ενισχύεται η θέλησις.Δεν λυπούμαι διά τον θάνατον, παρά μόνον διότι θα στενοχωρήσω τους ανθρώπους και διότι «τρέμω την φοβεράν ημέραν της κρίσεως». 60 χρόνια ζωής δεν μου ήσαν αρκετά διά να μετανοήσω, ο αχάριστος εγώ. Ασφαλώς όμως πιστεύω και ελπίζω «εις το έλεος της ευσπλαχνίας» του Κυρίου».

Πριν την απόλυση της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την Θεία Λειτουργία και ευχήθηκε καταλλήλως προς το Εκκλησίασμα.

Δεῖτε φωτογραφίες ΕΔΩ

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων