06/08/2019 06/08/2019 Στο χωριό Χρυσή, στις παρυφές του Γράμμου και σε υψόμετρο περίπου 1000 μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.Σεραφείμ τέλεσε τη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Μεταμορφώσεως. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Σε αυτές τις ακριτικές περιοχές, όπου η φύση αναδεικνύει το κάλλος της με τις δασώδεις εκτάσεις αλλά και η εγκατάλειψη των...
06 Αυγούστου, 2019 - 20:21
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2019 - 20:33

Η εορτή της Μεταμορφώσεως στο Γράμμο

Διαδώστε:
Η εορτή της Μεταμορφώσεως στο Γράμμο

Στο χωριό Χρυσή, στις παρυφές του Γράμμου και σε υψόμετρο περίπου 1000 μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.Σεραφείμ τέλεσε τη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Μεταμορφώσεως.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Σε αυτές τις ακριτικές περιοχές, όπου η φύση αναδεικνύει το κάλλος της με τις δασώδεις εκτάσεις αλλά και η εγκατάλειψη των κατοίκων είναι εμφανής, η τοπική Εκκλησία στέκεται πάντοτε αρωγός και ουσιαστικά παρούσα, είτε με τις Ιερές Ακολουθίες είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μπορεί.

Έτσι, όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών περιοδειών, ο Μητροπολίτης μας βρέθηκε στο χωριό Χρυσή για να συνεορτάσει με τους ήρωες κατοίκους το δεσποτικό γεγονός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Συγκινητική όπως πάντοτε η αγάπη των κατοίκων οι οποίοι από νωρίς περίμεναν τον Επίσκοπο στην πόρτα της Εκκλησίας προκειμένου να τελέσει τη Θεία Λειτουργία μαζί με τους εκλεκτούς Εφημερίους της περιοχής π. Χρήστο και π. Ανδρέα.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μέγα μυστήριο της Μεταμορφώσεως και πώς μέσα από αυτό προτυπώνεται η Εκκλησία.

Στο τέλος, ευλόγησε τα σταφύλια που προσφέρθηκαν αλλά και τους πρώτους καρπούς της γης και ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα ο μεταμορφωθείς Κύριος να φωτίσει τις ψυχές όλων των ανθρώπων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων