04/05/2019 04/05/2019 Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής τιμάται ιδιαίτερα στην Καστοριά. Το παρεκκλήσιο του Επισκοπείου της ακριτικής Μητροπόλεως τιμάται κι αυτό στην Παναγία κι έτσι κάθε χρόνο τελείται η εν λόγω πανήγυρη. Επειδή όμως, ανήμερα της εορτής εορτάζουν αρκετοί Ναοί, καθιερώθηκε η πανήγυρη να γίνεται την επομένη της εορτής. Έτσι φέτος, το απόγευμα της 3ης Μαΐου τελέστηκε...
04 Μαΐου, 2019 - 22:01

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Παρεκκλήσι του Επισκοπείου Καστοριάς

Διαδώστε:
Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Παρεκκλήσι του Επισκοπείου Καστοριάς

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής τιμάται ιδιαίτερα στην Καστοριά. Το παρεκκλήσιο του Επισκοπείου της ακριτικής Μητροπόλεως τιμάται κι αυτό στην Παναγία κι έτσι κάθε χρόνο τελείται η εν λόγω πανήγυρη. Επειδή όμως, ανήμερα της εορτής εορτάζουν αρκετοί Ναοί, καθιερώθηκε η πανήγυρη να γίνεται την επομένη της εορτής.

Έτσι φέτος, το απόγευμα της 3ης Μαΐου τελέστηκε σύντομη αγρυπνία με τον Εσπερινό της εορτής, την αρτοκλασία αλλά και τον Όρθρο.

Την επομένη, Σάββατο 4 Μαΐου, τελέστηκε νωρίς το πρωί ο αγιασμός και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και συλλειτουργούντων και διακονούντων των πατέρων της Συνοδείας του Επισκοπείου.

Άπαντες ευφράνθηκαν πνευματικά επί τη τιμή της Παναγίας και αφού έλαβαν το καθιερωμένο κέρασμα, ανανέωσαν, συν Θεώ, την συνάντηση για του χρόνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων