26/09/2022 26/09/2022 Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, μαζί με τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη, τον Γέροντα π. Στέφανο Ρίνο και την συνοδεία του, επισκέφθηκαν την Κορυτσά, προκειμένου να ευχηθούν στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Κορυτσάς κ. Ιωάννη. Οι...
26 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:46
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2022 - 21:57

Η πρώτη επίσκεψη του Καστορίας Καλλινίκου στην Κορυτσά

Διαδώστε:
Η πρώτη επίσκεψη του Καστορίας Καλλινίκου στην Κορυτσά

Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, μαζί με τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη, τον Γέροντα π. Στέφανο Ρίνο και την συνοδεία του, επισκέφθηκαν την Κορυτσά, προκειμένου να ευχηθούν στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Κορυτσάς κ. Ιωάννη.

Οι δύο Ιεράρχες, Σιατίστης και Καστορίας, όπως αναφέρει σχετικό Δελτίο Τύπου της Μητρόπολης,  συλλειτούργησαν με τον εορτάζοντα Μητροπολίτη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην Κορυτσά, και στο τέλος της θείας Λειτουργίας αντήλλαξαν ευχές. Μετά τη θεία Λειτουργία επισκέφθηκαν την αίθουσα του Ιερού Ναού και το Επισκοπείο, όπου συζήτησαν διάφορα θέματα, και ξεναγήθηκαν από τον Μητροπολίτη Κορυτσάς στον παλαιό Καθεδρικό Ναό της πόλης, ο οποίος ανακατασκευάζεται και αποκαθίσταται στην πρώτη του μορφή, όπως ήταν πριν τις επεμβάσεις του αθειστικού καθεστώτος.

Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη επίσκεψη του Μητροπολίτη Καστορίας Καλλίνικου στην Κορυτσά και την Αλβανία.

Διαβάστε επίσης για το θέμα:

Οι Μητροπολίτες Σιατίστης και Καστορίας στα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κορυτσάς

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων