01/04/2024 03/04/2024 Το εσπέρας της Κυριακής Β΄ των Νηστειών, τελέσθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς. Πριν την έναρξη του εσπερινού, προηγήθηκε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης του Θαυματουργού, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου βρισκόταν από το...
01 Απριλίου, 2024 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2024 - 7:40

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Καλλινίκου στον Καθεδρικό Ναό της Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Τιμία Κάρα του Αγίου Καλλινίκου στον Καθεδρικό Ναό της Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Το εσπέρας της Κυριακής Β΄ των Νηστειών, τελέσθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς.

Πριν την έναρξη του εσπερινού, προηγήθηκε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης του Θαυματουργού, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου βρισκόταν από το εσπέρας του Σαββάτου, στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος, οι ιερείς, οι ψάλτες, οι ιερόπαιδες, τα παιδιά, οι πιστοί και οι καμπανοκρουσίες υποδέχθηκαν την χαριτόβρυτο αγία Κάρα, στον προαύλιο χώρο του Ναού, όπου τελέσθηκε δέηση.

Κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό της Κυριακής Β´ των Νηστειών, είχε προσκληθεί να ομιλήσει στην σειρά των εσπερινών ομιλιών με γενικό θέμα «Το Φως στην ορθόδοξη παράδοση», ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος τελικά δεν μπόρεσε να παραστεί αυτοπροσώπως, αλλά απέστειλε την ομιλία του με θέμα «Εντολή, φως πρωτόγονον, μεγάλου φωτός μυστήριον η θεία Χάρις», την οποία ανέγνωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Καστοριά υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης

Καστοριά: Αρχιερατικό Συλλείτουργο ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων