31/12/2021 31/12/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος στέλνει το μήνυμά του για την πρώτη του έτους 2022, κάνοντας αναφορές στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 που εορτάσαμε το 2021, τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 που θα τιμήσουμε κατά το έτος 2022, αλλά και την Παράδοση και τις παραδόσεις που...
31 Δεκεμβρίου, 2021 - 18:37
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2021 - 19:01

Καστορίας: Υποδεχόμαστε το Νέο Έτος με διπλή μνήμη και διπλή ελπίδα

Διαδώστε:
Καστορίας: Υποδεχόμαστε το Νέο Έτος με διπλή μνήμη και διπλή ελπίδα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος στέλνει το μήνυμά του για την πρώτη του έτους 2022, κάνοντας αναφορές στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 που εορτάσαμε το 2021, τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 που θα τιμήσουμε κατά το έτος 2022, αλλά και την Παράδοση και τις παραδόσεις που μετέφεραν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ελπίδα και την προσευχή όλων να απαλλαχθεί ο κόσμος κατά το έτος αυτό από την πανδημία του κορωνοϊού.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα από το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:
“Tο Νέο Έτος που υποδεχόμαστε συνοδεύεται από διπλή μνήμη και διπλή ελπίδα. Μνήμη της Μικρασιατικής καταστροφής αφού συμπληρώνονται 100 χρόνια από την μαύρη αυτή σελίδα του Ελληνισμού. Πρόκειται για την πραγματική Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως.
Μνήμη έχουμε και της παραδόσεως, της ελληνικής , της οικουμενικής, της χριστιανικής παραδόσεως την οποία διατήρησαν οι Ρωμιοί της Ανατολής, της Μικράς Ασίας, του Πόντου. Αυτή η παράδοση συνάντησε την ενιαία παράδοση που καλλιεργείται από τα χρόνια των μεγάλων πατέρων της Εκκλησίας. Μνήμη του ξεριζωμού και της παιδείας και της ελληνοχριστιανικής παραδόσεως.
Το νέο έτος φέρνει διπλή ελπίδα. Ελπίζω να απαλλαχθούμε από την πανδημία του νέου ιού, για να χαρούμε την κοινωνική και εκκλησιαστική μας ζωή σοφότεροι και καλύτεροι έχοντας διδαχθεί πολλά από την περιπέτεια αυτή. Ελπίζουμε στην απόκτηση της τελείας αγάπης που στην ύστατη μορφή της είναι η θεολογία, η θεογνωσία”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων