05/03/2023 05/03/2023 Με τη δέουσα ιεροπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας τίμησε την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 (Α’ Νηστειών) την εορτή της Ορθοδοξίας και την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστορίας. Το εσπέρας του Σαββάτου τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, ενώ το πρωι της Κυριακής ο Όρθρος και η Αρχιερατική...
05 Μαρτίου, 2023 - 14:21
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2023 - 14:52

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Καστοριά

Διαδώστε:
Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Καστοριά

Με τη δέουσα ιεροπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας τίμησε την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 (Α’ Νηστειών) την εορτή της Ορθοδοξίας και την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστορίας.

Το εσπέρας του Σαββάτου τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, ενώ το πρωι της Κυριακής ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου.

Στο κήρυγμά του ο λειτουργός ιεράρχης αναφέρθηκε στην αξία της ιεράς εικόνας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, αναλύοντας την φράση του απολυτικίου «Την άχραντον εικόνα σου προσκυνούμεν αγαθέ…».

Τον Σεβασμιώτατο στην Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν οι εφημέριοί του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού π.Στέφανος Σχοινάς και π.Φώτιος Λεβέντης και ο διάκονος π.Παύλος, ενώ εκκλησιάσθηκαν ο Δήμαρχος Καστοριάς κ.Ιωάννης Κορεντσίδης, η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη κ.Μαρία Αντωνίου, καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ακολούθως, σύμφωνα με την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας τελέσθηκε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και αναγνώσθηκε σε τρεις στάσεις το Σύμβολο της πίστεως, εις ανάμνηση της Αναστηλώσεως των Αγίων Εικόνων, ενώ ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Στην συνέχεια, έπειτα από εντολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναπέμφθη Επιμνημόσυνος Δέησις υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της πολυαιμάκτου τραγωδίας, του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην περιοχή των Τεμπών.

Μετά το πέρας των ακολουθιών προσφέρθηκε κέρασμα στους επισήμους στην αίθουσα του Μητροπολιτικού Μεγάρου ενώ το μεσημέρι της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε γεύμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς Θεολόγους της Μητροπολιτικής του επαρχίας.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων