30/06/2019 30/06/2019 Η εορτή των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τιμήθηκε στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μεσοποταμίας. Στο Εσπερινό της εορτής, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος παρουσία πλήθους Ιερέων της Μητροπόλεως και πιστού λαού του Θεού, που με ευλάβεια τηρούν τις παραδόσεις και τα πιστεύω του ποντιακού ελληνισμού εδώ και πολλά...
30 Ιουνίου, 2019 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2019 - 19:01

Πλήθος κόσμου στη λιτάνευση της Ι. Εικόνας στη Μεσοποταμία Καστοριάς

Διαδώστε:
Πλήθος κόσμου στη λιτάνευση της Ι. Εικόνας στη Μεσοποταμία Καστοριάς

Η εορτή των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τιμήθηκε στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μεσοποταμίας.

Στο Εσπερινό της εορτής, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος παρουσία πλήθους Ιερέων της Μητροπόλεως και πιστού λαού του Θεού, που με ευλάβεια τηρούν τις παραδόσεις και τα πιστεύω του ποντιακού ελληνισμού εδώ και πολλά χρόνια. Μεγαλύτεροι αλλά κυρίως νεότεροι κατέκλυσαν από νωρίς τον Ιερό Ναό και κατέθεσαν ευλαβικά τα αιτήματά τους στους πολιούχους τους Αγίους Αποστόλους.

Μετά την Λιτή και την αρτοκλασία, το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην παύλεια ρήση : “εμοί το ζην Χριστός” και εξηγώντας τη σημασία αυτής της φράσης για την καθημερινή πνευματική ζωή του χριστιανού.

Στο τέλος, ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων στους δρόμους της ποντιακής αυτής κωμόπολης.

Την κυριώνυμη ημέρα, χοροστάτησε και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τους Ιερείς του Ναού και το εκκλησίασμα για την ετοιμασία της πανηγύρεως και την πάνδημη συμμετοχή, αναφέρθηκε κατά το διατεταγμένο κήρυγμα στον ανεξιχνίαστο πλούτο του Χριστού, εστιάζοντας στη δράση των Μαθητών Του και Αποστόλων.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ  

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων