10/08/2022 10/08/2022 Aρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022, στον Ιερό Ναό Παναγίας της Κουμπελίδικης ή Καστριώτισσας.  Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Αρχιμ. π. Στέφανος Σχοινάς και οι διάκονοι π. Παύλος και π. Παντελεήμων. Έψαλαν οι Ιερείς του Ναού π. Φώτιος, π. Ηλίας και π. Γρηγόριος και ο θεολόγος κ....
10 Αυγούστου, 2022 - 16:32
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2022 - 16:39

Θεία Λειτουργία στην Παναγία την Κουμπελίδικη ή Καστριώτισσα

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία στην Παναγία την Κουμπελίδικη ή Καστριώτισσα

Aρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022, στον Ιερό Ναό Παναγίας της Κουμπελίδικης ή Καστριώτισσας. 

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Αρχιμ. π. Στέφανος Σχοινάς και οι διάκονοι π. Παύλος και π. Παντελεήμων. Έψαλαν οι Ιερείς του Ναού π. Φώτιος, π. Ηλίας και π. Γρηγόριος και ο θεολόγος κ. Σωκράτης Βασιόπουλος.

Εκκλησιάσθηκαν πολλοί Καστοριανοί, όλων των ηλικιών.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στον πυρήνα της παραδόσεως που δημιούργησε το μνημείο αυτό και τα άλλα Εκκλησάκια της Καστοριάς, και τόνισε πόσο μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι επί χίλια έτη τελείται στον Ναό αυτό αδιάλειπτα η θεία Ευχαριστία και προσεύχονται οι Χριστιανοί.

Επίσης επεσήμανε και πάλι την συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας, Πολιτείας και του λαού.

Τέλος ευχήθηκε η ευλογία από την πνευματική Ακρόπολη της Καστοριάς, την Κουμπελίδικη, να σκεπάζει όλη την πόλη. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων