27/10/2022 27/10/2022 Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια τίμησε την μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας το τριήμερο 24 με 27 Οκτωβρίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος μίλησε στις συνάξεις που είχε ορίσει στο Λέχοβο, στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων και στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού. Την 27η Οκτωβρίου, εορτή της συνάξεως...
27 Οκτωβρίου, 2022 - 22:03
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2022 - 22:13

Το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Διαδώστε:
Το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια τίμησε την μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας το τριήμερο 24 με 27 Οκτωβρίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος μίλησε στις συνάξεις που είχε ορίσει στο Λέχοβο, στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων και στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού.

Την 27η Οκτωβρίου, εορτή της συνάξεως των Τριών Μαρτύρων, Δημητρίου, Νέστορος και Λούππου, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων και ευχήθηκε στον εορτάζοντα Εφημέριο Αρχιμανδρίτη π. Λούππο.

Ανήμερα του  Αγίου Δημητρίου

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, εορτή του Αγίου Δημητρίου, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στο Κωσταράζι.

Εκκλησιάσθηκαν, ο Βουλευτής κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της περιφέρειας Δ.Μ κ. Γρηγόριος Γρηγοριάδης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου, οι Πρόεδροι της Κοινότητας και του Συλλόγου κ.α.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την ομοιότητα του Αγίου Δημητρίου με τον Χριστό, καθώς ετρώθη με λόγχη στην πλευρά, όπως ο Χριστός, και την ζωντανή του παρουσία στον κόσμο μας.

Ακολούθησε ιερά Λιτανεία, με την συμμετοχή Κλήρου και λαού, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δήμου Άργους Ορεστικού, των μαθητών του Σχολείου και των νέων που έφεραν την ιερά εικόνα του Αγίου.

Κατά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καταλλήλως στον εορτάζοντα π. Δημήτριο και σε όλους τους εορτάζοντες.

Το βράδυ της εορτής του Αγίου Δημητρίου ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στην ιερά Παράκληση του Αγίου τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μανιάκων.

Την Παράκληση έψαλαν γυναίκες και παιδιά της Ενορίας.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την αγάπη του Αγίου Δημητρίου στα παιδιά, που εκφραζόταν και εκφράζεται με την εμπειρική διδασκαλία ότι τα παιδιά είναι παιδιά του Θεού.

Εκκλησιάσθηκε ο Βουλευτής κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας.

Μετά την απόλυση παρατέθηκε δεξίωση από την Ενορία στην αίθουσά της.

Εορτή της αγίας Ταβιθά

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, εορτή της αγίας Ταβιθά, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς τελέσθηκε θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου, κατά την οποία εκκλησιάσθηκαν τα μέλη της Αδελφότητος Ταβιθά.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την αγία Ταβιθά, η οποία έμεινε στην ιστορία όχι για τα έργα της τέχνης των χειρών της, αλλά για την ελεημοσύνη της, για την οποία αξιοποιούσε τα έργα των χειρών της.

Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα Ταβιθά σε εόρτια ατμόσφαιρα, με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Δ. Κοζατσάνη και της Προέδρου του Τοπικού Καστοριάς κ. Χ. Κουράκλη.

Την Τρίτη το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Δημητρίου στο Λέχοβο.

Εκκλησιάσθηκαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης, η Αντιδήμαρχος κ. Ελένη Γυρίκη, ο Αντιπρόεδρος του Π.Σ. Δυτ. Μακεδονίας κ. Ιωάννης Λιάσης, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Κοινότητας κ. Ευαγγέλου Στεφανίδης κ.α.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον Άγιο Δημήτριο και για το πως στην σύγχρονη εποχή μας βοηθά να νικούμε τρία μεγάλα θηρία, τον φόβο, την άνια και την λύπη.

Ακολούθησε ιερά Λιτανεία στους δρόμους του Λεχόβου, με δεήσεις και ύμνους.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων