15/12/2022 15/12/2022 Κατά την εορτή του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος Καστοριάς και τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Γεωργίου Ιωσηφίδη. Είχε προηγηθεί η εις διάκονον χειροτονία του π. Γεωργίου την περασμένη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα: Η Χειροτονία εις Διάκονον Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου...
15 Δεκεμβρίου, 2022 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2022 - 17:25

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Διαδώστε:
Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Κατά την εορτή του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος Καστοριάς και τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Γεωργίου Ιωσηφίδη.

Είχε προηγηθεί η εις διάκονον χειροτονία του π. Γεωργίου την περασμένη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα:

Η Χειροτονία εις Διάκονον

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μεσοποταμίας, όπου και τέλεσε την εις διακόνον χειροτονία του Γεωργίου Ιωσηφίδη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος, με αφορμή την παραβολή του μεγάλου δείπνου από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, μίλησε για το έργο των Ιερέων γενικώς και του Διακόνου ειδικότερα να καλούν τους πιστούς στο μεγάλο δείπνο της θείας Ευχαριστίας.

Ο μεγάλος Ιερός Ναός της Μεσοποταμίας γέμισε από τους πιστούς που ήλθαν για να ευχηθούν στον νέο κληρικό της Μητρόπολης να είναι άξιος στην νέα του διακονία.

    

Η Χειροτονία εις Πρεσβύτερον

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος κατά την εορτή του Αγίου ιερομάρτυρος Ελευθερίου, του οποίου το όνομα φέρει και ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού και υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητρόπολης π. Ελευθέριος Συτιλίδης.

Κατά την πανηγυρική αυτή Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης μας τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του μέχρι πρότινος διακόνου Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος έλαβε αφορμή από το αποστολικό ανάγνωσμα, από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου στον αγαπημένο του μαθητή Τιμόθεο, και μίλησε για την παρακαταθήκη, ήτοι την ιερά παράδοση, φορέας της οποίας και φύλακας καλείται να είναι ο Ιερέας.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος είπε ότι τέλεσε την χειροτονία, φορώντας τα ωμόφορα και την αρχιερατική μίτρα του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτη Εδέσσης, που του τα χάρισε ως κειμήλιο ο πνευματικός του πατέρας Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιεροθέος.

Χάρισε δε στον νέο Ιερέα ένα κεντητό μάκτρο για την τέλεση της θείας Λειτουργίας και μία λειψανοθήκη με απότμημα ιερών λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης και του αγίου Ιωάννου Αλεξανδρείας του Ελεήμονος.

Επίσης, δώρισε μία εικόνα της Αγίας Αικατερίνης στον εορτάζοντα στενό του συνεργάτη π. Ελευθέριο, ευχαριστώντας τον για την προσφορά του και ευχόμενος τα δέοντα.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους παρόντες, επισήμους και λαό, για την παρουσία τους στον Ναό, διότι τόσο η εορτή ενός Εφημερίου όσο και, κυρίως, η χειροτονία ενός νέου Κληρικού που θα υπηρετεί στις Ενορίες της Επαρχίας μας, οι οποίες δίνουν τον αγώνα επιβίωσής τους, είναι πολύ σημαντικό εκκλησιαστικό αλλά και κοινωνικό γεγονός.

Φωτογραφίες από την εις Διάκονον Χειροτονία ΕΔΩ

Φωτογραφίες από την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων