09/11/2018 09/11/2018 Το πρωί της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στο χωριό Δουκάδες. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι ο Θεός εκτός από τον κτιστό κόσμο δημιούργησε και τον πνευματικό, στον οποίο ανήκουν τα Αγγελικά Τάγματα,...
09 Νοεμβρίου, 2018 - 9:25

Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Κέρκυρα

Το πρωί της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στο χωριό Δουκάδες.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι ο Θεός εκτός από τον κτιστό κόσμο δημιούργησε και τον πνευματικό, στον οποίο ανήκουν τα Αγγελικά Τάγματα, ήτοι Σεραφείμ, Χερουβείμ, Θρόνοι, Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίες, Αρχές, Αρχάγγελοι και Άγγελοι. Όλα αυτά τα πνευματικά όντα διακονούν και δοξολογούν τον Τριαδικό Θεό. Ένα τάγμα όμως, αυτό του Εωσφόρου, εξέπεσε και έτσι οι Άγγελοι αυτοί μετατράπηκαν σε δαίμονες και έργο τους είναι να πολεμούν τον Θεό και να οδηγούν τους ανθρώπους στην οδό της απωλείας.

Έτσι και σήμερα, συνέχισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, πολλοί άνθρωποι έχουν δαιμονοποιηθεί, αφού έχουν απομακρυνθεί από τον Χριστό, διακατεχόμενοι από εωσφορικό εγωϊσμό και φιληδονία. Πιστεύουν εσφαλμένα ότι με τις δικές τους δυνάμεις θα μπορέσουν να τελειοποιηθούν. Ιδίως οι άνθρωποι αυτοί που κατέχουν θέσεις κλειδιά, παίρνουν εντολές από σκοτεινά κέντρα του εξωτερικού με σκοπό να οδηγήσουν τον λαό μας στην καταστροφή.

Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο Ιερό Κλήρος και ο πιστός λαός κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ομοιάζουν με τους Αγγέλους, που δοξολογούν τον Τριαδικό Θεό. Δεν θα πρέπει να λησμονούμε στην προσευχή μας τον φύλακα Άγγελό μας, που βρίσκεται πλησίον μας και θα παραλάβει την ψυχή μας, οδηγώντας την στον Κύριο. Με τον πνευματικό του αγώνα ο Χριστιανός δοξολογεί τον Δημιουργό του και τιμά τον φύλακα Άγγελό του.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος αφού ευχήθηκε οι Άγιοι Άγγελοι να σκεπάζουν και να ευλογούν την πατρίδα μας, συνεχάρη τους διδασκάλους του Δημοτικού σχολείου της περιοχής που συνόδευσαν τους μαθητές στον Ιερό Ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων