28/04/2019 28/04/2019 Μεγαλόπρεπα τελέστηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα 28 Απριλίου 2019, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Προηγήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αναστάσεως του ναού στους δρόμους της παλαιάς πόλεως. Στον λόγο του...
28 Απριλίου, 2019 - 14:11

Ανάσταση στην Ι.Μ. Κερκύρας

Διαδώστε:
Ανάσταση στην Ι.Μ. Κερκύρας

Μεγαλόπρεπα τελέστηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα 28 Απριλίου 2019, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Προηγήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αναστάσεως του ναού στους δρόμους της παλαιάς πόλεως.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι η Ανάσταση του Κυρίου, αποτελεί το θεμέλιο και τον ακρογωνιαίο λίθο της Πίστεώς μας. Όπως τονίζει άλλωστε και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης “το φως εν τη σκοτία φαίνει, και η σκοτία αυτό ου κατέλαβεν”. Το φως αυτό είναι ο Υιός και Λόγος του Θεού, ο Αναστάς Κύριός μας. Ο νικητής του θανάτου μάς καλεί να μείνουμε κοντά Του, προκειμένου να κοινωνούμε αγαπητικά μετ’Αυτού εις τους αιώνας των αιώνων.

 

 

 

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε η ελπίδα που εκπήγασε από τον Ζωοδόχο Τάφο να συνεχίσει να αποτελεί τον συνεκτικό κρίκο του λαού μας, ιδίως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευλόγησε τα πασχαλινά αυγά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμώτατος επισκέφθηκε το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων “ Η Πλατυτέρα “, όπου μοίρασε στους τροφίμους και στο προσωπικό ευλογίες και παραδοσιακά τσουρέκια.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων