18/01/2022 19/01/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος, για την εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κύριλλου πατριαρχών Αλεξανδρείας, λειτούργησε στον παλαίφατο και ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στην κωμόπολη Άνω Κορακιάνας της Κέρκυρας, μία κωμόπολη με ιστορία στον πολιτισμό, όπου προϊστάμενος εφημέριος είναι ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης και ιεροκύρηξ  πατήρ Θεολόγος Σκορδίλης. Στην Θεία...
18 Ιανουαρίου, 2022 - 19:21
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2022 - 0:56

Η εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κύριλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κύριλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας στην Κέρκυρα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος, για την εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κύριλλου πατριαρχών Αλεξανδρείας, λειτούργησε στον παλαίφατο και ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στην κωμόπολη Άνω Κορακιάνας της Κέρκυρας, μία κωμόπολη με ιστορία στον πολιτισμό, όπου προϊστάμενος εφημέριος είναι ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης και ιεροκύρηξ  πατήρ Θεολόγος Σκορδίλης.

Στην Θεία λειτουργία παρόντες ήταν, ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα, οι πρόεδροι περιφερειακού και δημοτικού συμβουλίου, όπως και αντιδήμαρχοι.

Κατά την προσφώνηση του προς τους πιστούς,  ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην θεογνωσία και θεοσοφία των Αγίων Πατέρων Αθανασίου και Κύριλλου πατριαρχών Αλεξανδρείας, η οποία προέρχεται από τον φόβο του Κυρίου, όπως αναφέρει ο ιερός συγγραφέας της Παλαιάς Διαθήκης. Οι πατέρες για να θεολογήσουν και να φθάσουν στην θεογνωσία και θεοσοφία, άρχιζαν την πνευματική τους ζωή με τον φόβο του Θεού, που είναι και το αποτέλεσμα της βαθιάς πίστεώς  τους. Και οι δύο πατέρες έλαβαν μέρος στας Οικουμενικάς Συνόδους και υπερμάχησαν αφενός μέν δια το  πρόσωπο του Κυρίου μας, ο Αθανάσιος, αφετέρου δε δια το πρόσωπο της Παναγίας μας, αλλά και του Κυρίου μας ο Κύριλλος. Έτσι οι πατέρες μας διδάσκουν εμάς τους σύγχρονους χριστιανούς  με την στάση τους και την απολογητική τους, ότι όταν πολεμείται ο ίδιος ο Θεός, δεν πρέπει να είμαστε απαθείς, δεκτικοί των ύβρεων, που εξαπολύονται είτε από απλούς ανθρώπους, είτε από υψηλά πρόσωπα τα οποία κατέχουν μάλιστα και θέση εις την κρατική εξουσία. Ως συνέβη προσφάτως, είτε με την πολεμική εις το πρόσωπο του Χριστού από την κρατική μηχανή κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας, με την αμφισβήτηση της παρουσίας του ίδιου του Χριστού στο μυστηρίο της Θείας Ευχαριστίας, αλλά και τελευταία υβρίζοντας το πρόσωπο της Παναγίας μας πάλι από κρατικά χείλη με τον χλευασμό στην άρνηση την εκ Πνεύματος Αγίου σύλληψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, από την Θεοτόκο. Ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε στους τοπικούς εκπροσώπους της πολιτείας, να μεταφέρουν την αγανάκτηση του λαού του Θεού για τα συμβαίνοντα στις ανώτερες τους αρχές.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τα εκκλησιαστικά συμβούλια για την αγάπη τους προς το πρόσωπό του και ευχήθηκε τόσο στην κοινότητα της Κορακιάνας αλλά και στους εορτάζοντες-ουσες, οι Άγιοι Αθανάσιος και Κύριλλος να μεσιτεύουν στον Κύριο μας  και να μας χαρίζουν πνευματική και σωματική υγεία, που τόσο πολύτιμη είναι στην  ζωή μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων