01/11/2021 01/11/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος το πρωί της Δευτέρας 1η του μηνός Νοεμβρίου, εορτή των Αγίων Αναργύρων λειτούργησε και μίλησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Λευκίμμης. Κατά την θεία λειτουργία συμμετείχαν ο ιεροκήρυκας Λευκίμμης, Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Λινοσπόρης και πολλοί από τους ιερείς της αρχιερατικής περιφέρειας Λευκίμμης και μεταξύ των...
01 Νοεμβρίου, 2021 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2021 - 22:20

Των Αγίων Αναργύρων στην Λευκίμμη της Κέρκυρας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Των Αγίων Αναργύρων στην Λευκίμμη της Κέρκυρας (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος το πρωί της Δευτέρας 1η του μηνός Νοεμβρίου, εορτή των Αγίων Αναργύρων λειτούργησε και μίλησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Λευκίμμης. Κατά την θεία λειτουργία συμμετείχαν ο ιεροκήρυκας Λευκίμμης, Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Λινοσπόρης και πολλοί από τους ιερείς της αρχιερατικής περιφέρειας Λευκίμμης και μεταξύ των εκκλησιαζομένων, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Λέσσης.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε περί της έννοιας του θαύματος, που στηρίζεται στη δύναμη της πίστης.

Μεταξύ των οποίων είπε: 

Οι Άγιοι Ανάργυροι που εορτάζουμε σήμερα γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν πνευματικά στη περιοχή της Κικιλίας της Μικράς Ασίας. Ήταν κατά σάρκα αδέρφια και η ευσέβεια των γονέων τους, τους έδωσε πρότυπο για την ζωή τους, τον Ιησού Χριστό. Εκείνοι αντέγραψαν αυτό το πρότυπο στη ζωή τους και μέσα από την επιστήμη της ιατρικής, διηκόνησαν και το θέλημα του Θεού, αλλά και την εικόνα του Θεού, τον άνθρωπο.

Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, ο σεσαρκωμένος Λόγος του Θεού, κατά την επίγεια ζωή Του προσέφερε στην ανθρωπότητα το αγαθό της θεραπείας, πρώτα της ψυχής και έπειτα του σώματος, κατά το μέτρον της πίστεως των ανθρώπων. Ο άνθρωπος είναι δισυπόστατος. Είναι πνεύμα- ψυχή και σώμα- ύλη. Το σώμα δεν έχει καμία αξία χωρίς την ψυχή και όταν ασθενεί ψυχικά-πνευματικά ο άνθρωπος, είναι επόμενο να ασθενήσει και σωματικά. Έτσι οι Άγιοι Ανάργυροι αντέγραψαν το πρότυπο που είχαν στη ζωή τους. Πρώτα τους ανθρώπους που τους επισκεπτόταν τους βοηθούσαν πνευματικά και έπειτα τους βοηθούσαν με τη δύναμη της επιστήμης στην θεραπεία του σώματος. Και όλα αυτά χωρίς χρηματική αμοιβή.

Σήμερα που η ανθρωπότητα νοσεί υπερβολικά, έχει αποστασιοποιηθεί από τον Θεό, που τούτο το φαινόμενο, δεν είναι έσχατο αλλά διαφαίνεται σε μακρό χρονικό διάστημα. Με αποτέλεσμα σήμερα στη πατρίδα μας να δρέπουμε τους καρπούς αυτής της αποστασίας από τον Θεό. Μόνο η μετάνοια και η επίγνωση της παρουσίας του Θεού μπορεί να μας επαναφέρει στη σχέση και την κοινωνία του ανθρώπου με τον Θεό. Οι Άγιοι Ανάργυροι λοιπόν που σήμερα εορτάζουμε είναι οι οδοδείκτες για την πορεία μας την πνευματική.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον πατέρα Σπυρίδωνα Μοναστηριώτη που υπηρετεί εδώ και τριάντα έξι χρόνια την εκκλησία της Κέρκυρας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων