12/12/2023 12/12/2023 Συνεχίστηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για την μνήμη του προστάτου του νησιού Αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος, με την τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού το απόγευμα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2023, στο Ιερό Προσκύνημα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου. Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος τόνισε...
12 Δεκεμβρίου, 2023 - 21:42
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2023 - 21:51

Κέρκυρα: Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνα

Διαδώστε:
Κέρκυρα: Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνα

Συνεχίστηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για την μνήμη του προστάτου του νησιού Αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος, με την τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού το απόγευμα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2023, στο Ιερό Προσκύνημα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος τόνισε ότι ο Άγιος Σπυρίδων σαλπίζει καθόλη τη διάρκεια του χρόνου το μήνυμα της πίστης στον αληθινό Θεό. Ο άγιος δεν κωφεύει, δεν σιωπά, αλλά ακούει τις προσευχές μας και τις μεταφέρει στον Θεό.

Ο Χριστός ήρθε στον κόσμο για να ειρηνεύσει τον άνθρωπο με τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Η πτώση του ανθρώπου τον έκανε να μην έχει ελπίδα. Γι’ αυτό και όταν ο απόστολος Παύλος μετέβη στην Αθήνα βρήκε τον βωμό του αγνώστου Θεού, καθώς ο κόσμος αγωνιούσε βλέποντας τους θεούς των ειδώλων να έχουν περισσότερα πάθη από τους ανθρώπους. Και ήρθε ο Χριστός για να είναι μαζί μας, να μη μας εγκαταλείψει ποτέ, να ανοίξει την οδό προς το φως της αιωνιότητας. Και είναι μαζί μας δίδοντάς μας την δυνατότητά να Τον κοινωνούμε στην θεία Ευχαριστία. Δεν μας εγκαταλείπει αφήνοντάς μας ως πνευματική παρακαταθήκη τα ιερά λείψανα των Αγίων, δίδοντάς μα μία μοναδική πνευματική ευωχία, τα θαύματά τους, κυρίως όμως με την Εκκλησία.

Μπολιαζόμαστε έτσι στο δέντρο της με το μυστήριο του βαπτίσματος και ως καλοί στρατιώτες αθλούμεθα καθημερινώς, ώστε να βρούμε την αγιότητα. Ο Χριστός μάς έδωσε ελπίδα και καλεί όλους μας να σταθούμε όρθιοι και να μη νικηθούμε από το κακό. Οι άνθρωποι σήμερα δεν πιστεύουν στον Θεό, αλλά μόνο στον εαυτό τους. Οι άνθρωποι σήμερα δεν αγαπούν τον συνάνθρωπό τους, μόνο τον εκμεταλλεύονται, τον συκοφαντούν, τον στενοχωρούν και πληγώνουν την ψυχή του. Η ελπίδα όμως στον Χριστό είναι φλόγα αναμμένη, που ξαναφέρνει την πίστη και την αγάπη στον κόσμο. Όσες φουρτούνες και θύελλες κι αν έρχονται στη ζωή μας, ο Χριστός δεν μας αφήνει.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε και πάλι τον Μητροπολίτη Κερκύρας για την πρόσκληση και την αγάπη, το νέο έτος να φέρει ειρήνη και να καταπαύσουν οι πόλεμοι, ενώ ο Άγιος Σπυρίδωνα να στηρίζει όλους τους ευλαβείς προσκυνητές του για την αγάπη τους προς τον Θεό και προς εκείνον.

Ο ναός θα μείνει ανοικτός όλη την νύκτα, ενώ θα τελεστεί αγρυπνία.

Το λατρευτικό πρόγραμμα και το προσκύνημα θα ολοκληρωθούν με θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου, το πρωί της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 2023, ενώ το απόγευμα θα γίνουν τα μπάσματα, κατά την κερκυραϊκή παράδοση.

  

Διαβάστε ακόμη

Ο Άγιος Σπυρίδωνας επιβεβαιώνει την άρρηκτη σχέση του Έθνους με την Ορθόδοξη πίστη – Οι αναφορές Σύρου και Κερκύρας στον Νίκο Δένδια

Νίκος Δένδιας στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας: “Να συνεργαστούμε όλοι μαζί για ένα κοινό ασφαλές μέλλον”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων