21/05/2019 21/05/2019 Το πρωί της Τρίτης 21 Μαϊου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, τέλεσε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος την Δοξολογία επί τη Επετείω της Ενώσεως των Επτανήσων με την Ελλάδα το 1864. Το “παρών” έδωσε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νησιού. Ακολούθως εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της...
21 Μαΐου, 2019 - 19:14
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2019 - 19:22

ΚΕΡΚΥΡΑ: Η Επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Διαδώστε:
ΚΕΡΚΥΡΑ: Η Επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Το πρωί της Τρίτης 21 Μαϊου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, τέλεσε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος την Δοξολογία επί τη Επετείω της Ενώσεως των Επτανήσων με την Ελλάδα το 1864.

Το “παρών” έδωσε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νησιού.

Ακολούθως εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας στο κτίριο της Ιονίου Βουλής, από τον κ. Αναστάσιο Ιωάννη Μεταξά, τακτικού μέλους της Ευρωπαϊκής Διεπιστημονικής Ακαδημίας, με θέμα : “Η ευρωπαϊκή νομιμοποίηση ενός ενωσιακού αγώνα”.

Εν συνεχεία, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Ένωσης των Επτανήσων και ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τέλος, στην Κέρκυρα βρέθηκε στα πλαίσια της συμπλήρωσης 155 ετών από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “ΖΕΥΣ”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων