25/03/2022 25/03/2022 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και όπως αρμόζει, εορτάσθηκε η μεγάλη δεσποτο-θεοτομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά και η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στην Κέρκυρα. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, λειτούργησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος. Στην προσλαλιά του κατά τη Θεία Λειτουργία, έλαβε αφορμή...
25 Μαρτίου, 2022 - 22:05

Κερκύρας: Να φυλάξουμε τα ζώπυρα της πίστης μας ως κόρην οφθαλμού

Διαδώστε:
Κερκύρας: Να φυλάξουμε τα ζώπυρα της πίστης μας ως κόρην οφθαλμού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και όπως αρμόζει, εορτάσθηκε η μεγάλη δεσποτο-θεοτομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά και η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στην Κέρκυρα.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, λειτούργησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος.

Στην προσλαλιά του κατά τη Θεία Λειτουργία, έλαβε αφορμή από το αποστολικό ανάγνωσμα στην προς Εβραίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου «όθεν όφειλε κατά πάντα τοις ανθρώποις ομοιωθήναι» και ανέλυσε θεολογικά την σάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού εκ Πνεύματος Αγίου και με την ελεύθερη βούληση και συγκατάθεση της Παναγίας μας προκειμένου να φανερωθεί το προαιώνιον και αποκεκρυμμένο μυστήριον της ενσάρκου οικονομίας του Θεού για την σωτηρία του σύμπαντος κόσμου, που εξ αγάπης τελείας για τον άνθρωπο, ο Θεός ενηνθρώπισε και έλαβε δούλου μορφή, όμοιος κατά πάντα προς τον άνθρωπον, ίνα θεώση τον άνθρωπο.

Ο Σεβασμιώτατος έκανε λόγο και για την ελευθερία της πατρίδας μας, που οι πατέρες και οι ήρωες αγωνίστηκαν πρώτον υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος και ο Θεός χάρισε την ελευθερία Του στο γένος μας προσβλέποντας στην αληθινή πίστην του.

Κάλεσε ο Σεβασμιώτατος να φυλάξουμε τούτα τα ζώπυρα της πίστεως μας ως κόρην οφθαλμού, την στιγμή που διακυβεύονται, συμφέροντα μεταξύ των λαών και των εθνών.

Στην Δοξολογία που επηκολούθησε, συμμετέσχον όλες οι αρχές του τόπου μας, πολιτικές, δημοτικές, εκπαιδευτικές, στρατιωτικές με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Μετά την Δοξολογία, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων, στο μνημείο του Ιωάννη Καποδίστρια Α’ Κυβερνήτη της Ελλάδος και στο μνημείο του Διονύσιου Σολωμού Εθνικού ποιητού και ακολούθως η μαθητική παρέλαση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων