06/12/2019 06/12/2019 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γερόντων παλαιάς πόλεως Κερκύρας λειτούργησε το πρωί της Παρασκευής 6 Δεκεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Μιλώντας προς το εκκλησίασμα ο κ. Νεκτάριος αφορμήθηκε από το δοξαστικό των Αίνων του Όρθρου της εορτής και τόνισε ότι ο άγιος Νικόλαος είναι αγαπητός σε όλη...
06 Δεκεμβρίου, 2019 - 20:31
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2019 - 20:15

Μητρ. Κερκύρας “Αφυπνισθείτε, ανανεωθείτε, γίνετε τέκνα Θεού”

Διαδώστε:
Μητρ. Κερκύρας “Αφυπνισθείτε, ανανεωθείτε, γίνετε τέκνα Θεού”

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γερόντων παλαιάς πόλεως Κερκύρας λειτούργησε το πρωί της Παρασκευής 6 Δεκεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Μιλώντας προς το εκκλησίασμα ο κ. Νεκτάριος αφορμήθηκε από το δοξαστικό των Αίνων του Όρθρου της εορτής και τόνισε ότι ο άγιος Νικόλαος είναι αγαπητός σε όλη την χριστιανοσύνη διότι συνέλαβε το νόημα της ζωής για τον άνθρωπο, αλλά και είχε ενώπιόν του τον ίδιο τον Θεό. Δεν ασχολήθηκε με τις μικρότητες των ανθρώπων, αλλά έβαλε ως στόχο της ζωής του διά της πίστεως να είναι η μέριμνά του ο Θεός. Δεν κρατήθηκε από άλλους θεούς, ούτε από τον εαυτό του ούτε από την της αμαρτίας.

Υπογράμμισε τρία χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Αγίου.

Υπήρξε δοχείον καθαρόν της χάριτος του Θεού. Ο καθένας μας είναι δοχείον του Θεού διότι έχουμε αθάνατη ψυχή και η ψυχή μας έχει το τεμάχιον της αγάπης που είναι ο Ίδιος ο Θεός. Ο άγιος Νικόλαος προσπάθησε να μεγαλώσει αυτό το τεμάχιο και έγινε δοχείο πλήρες χάριτος. Ο άγιος αποδέχτηκε το συμβόλαιο που ο Θεός έκανε με μας. Τον αναγνώρισε ως πατέρα του και έζησε την σχέση αυτή σε όλη του την ζωή.

Έγινε μάρτυς Θεού, μάρτυς Χριστού. Στην περίοδο των διωγμών φυλακίστηκε και υπέφερε για την αγάπη του Χριστού. Αλλά και στην συνέχεια της ζωής του πάλεψε για να δείξει ποιος είναι ο Χριστός, ιδιαίτερα κατά την πρώτη οικουμενική Σύνοδο. Ομολογεί τον Χριστό, όπως πραγματικά είναι, όχι όπως πολλοί άνθρωποι κάνουν, δηλαδή κόβοντας και ράβοντάς Τον κατά τα μέτρα μας.

Εργάστηκε να γίνει τέκνον Θεού. Ήταν γέρων στην ηλικία, αλλά και σοφός και μεστός. Ταυτόχρονα, ανανεωνόταν καθημερινά με την κοινωνία του με τον Πανάγιο Θεό. Αυτό μας προτρέπει: «αφυπνισθείτε, ανανεωθείτε, γίνετε τέκνα Θεού, στην εποχή όπου φυγαδεύεται ο Θεός από τις καρδιές των ανθρώπων»!

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στην πανηγυρική δοξολογία στον Ναυτικό Σταθμό Κέρκυρας για την μνήμη του Αγίου Νικολάου, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων