27/03/2023 27/03/2023 Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Μαρτίου 2023 ο Κατανυκτικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα. Ομιλητής, κατόπιν παρακλήσεως του Σεβασμιωτάτου, ήταν ο Αγιορείτης ιερομόναχος π. Ιλαρίων, γέροντας του Χιλανδαρινού κελλίου “Άγιος Θωμάς”. Ο π. Ιλαρίων αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις του πνευματικού...
27 Μαρτίου, 2023 - 10:39
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2023 - 10:41

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός στη Μητρόπολη Κερκύρας

Διαδώστε:
Ο Κατανυκτικός Εσπερινός στη Μητρόπολη Κερκύρας

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Μαρτίου 2023 ο Κατανυκτικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα.

Ομιλητής, κατόπιν παρακλήσεως του Σεβασμιωτάτου, ήταν ο Αγιορείτης ιερομόναχος π. Ιλαρίων, γέροντας του Χιλανδαρινού κελλίου “Άγιος Θωμάς”. Ο π. Ιλαρίων αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις του πνευματικού αγώνα κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, με αφορμή το βιβλίο της Κλίμακος του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου. Η πίστη στον Χριστό, η οποία θεραπεύει τις ελλείψεις μας και μας ενισχύει, η αγάπη, η οποία γίνεται ελεημοσύνη στην πράξη, η ταπείνωση, η οποία κάνει τον άνθρωπο να εκκόπτει το ίδιον θέλημα και να εμπιστεύεται τον Θεό στους πειρασμούς κάθε μορφής, κυρίως όμως η βίωση της εκκλησιαστικής ζωής ακόμη και στην προοπτική του μαρτυρίου και της δόξας, είναι στοιχεία τα οποία ενισχύουν τον κάθε πιστό στην προσπάθειά του να ζήσει την χάρη του Θεού κατ’ αυτή την περίοδο. Με γλαφυρό τρόπο και ύφος ο γέροντας Ιλαρίων ζήτησε από όλους, είτε αισθάνονται πως πέτυχαν κάτι είτε όχι, να χαρούν αυτήν την ωραία περίοδο και να ετοιμαστούν να συνοδοιπορήσουν με τον Χριστό στον Γολγοθά, για να ζήσουμε άπαντες την ανάσταση! Ας είναι η ιδιότητα του χριστιανού το όνομά μας. Δεν είναι ο χριστιανισμός θρησκεία, αλλά πίστη. Ας έχουμε την παρουσία της Παναγίας και των αγίων ως βοήθεια και με μετάνοια και ευγνωμοσύνη στον Χριστό ας αξιωθούμε να ψάλλουμε το “Χριστός Ανέστη”!

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τον γέροντα Ιλαρίωνα, με τον οποίο συνδέονται από πλείστων ετών και υπενθύμισε έναν αγιορείτικο λόγο του γέροντος Χαραλάμπους Διονυσιάτου: “ν’ αγιάσουμε, να μυροβλύσουμε”, ευχόμενος καλή δύναμη στη πέμπτη εβδομάδα των νηστειών προς όλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων