12/12/2019 12/12/2019 Την τιμητική του έχει σήμερα το νησί της Κέρκυρας, καθώς με την συμμετοχή πλήθους κόσμου εντός και εκτός Ελλάδας, κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τον Άγιο Σπυρίδωνα, προστάτη του νησιού.     Ο Άγιος ο οποίος έδωσε με τρόπο καταλυτικό την άρση του αδιεξόδου που είχε προκύψει κατά την Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας από την...
12 Δεκεμβρίου, 2019 - 15:52
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2019 - 15:31

Σήμερα η Κέρκυρα εορτάζει τον Άγιον της

Διαδώστε:
Σήμερα η Κέρκυρα εορτάζει τον Άγιον της

Την τιμητική του έχει σήμερα το νησί της Κέρκυρας, καθώς με την συμμετοχή πλήθους κόσμου εντός και εκτός Ελλάδας, κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τον Άγιο Σπυρίδωνα, προστάτη του νησιού.

 

 

Ο Άγιος ο οποίος έδωσε με τρόπο καταλυτικό την άρση του αδιεξόδου που είχε προκύψει κατά την Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας από την στείρα διαφωνία του Άρειου για το Ομοούσιο του Θεού, τιμάται 5 φορές το χρόνο από τους Κερκυραίους. Εκτός από σήμερα, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την Κυριακή των Βαϊων, το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, και στις 11 Αυγούστου.

Κάθε μία απ’ αυτές τις μέρες συνδέεται και με ένα βαρυσήμαντο ιστορικό γεγονός και σίγουρα με παρέμβαση και ενέργεια το Αγίου.
Στην πρώτη περίπτωση πραγματοποιείται λιτάνευση της εικόνας του σε μνήμη της αναστήλωσης των Εικόνων απο την Αγία Θεοδώρα.

Στη δεύτερη περίπτωση πραγματοποιείται λιτάνευση εις μνήμην της θαυματουργικής επέμβασης του Αγίου το 1630 οπότε και διασώθηκε ο πληθυσμός του νησιού από την πανώλη που απείλησε τους κατοίκους το 1673.

Στην τρίτη περίπτωση της λιτάνευσης του σκηνώματός του γιορτάζεται η διάσωση των κατοίκων από τον λοιμό το 1553 και στην τέταρτη από την πολυήμερη τουρκική πολιορκία στα 1716.
Πολύ λίγος κόσμος γνωρίζει ότι ο Άγιος Σπυρίδων δεν είναι από την Κέρκυρα, αλλά γεννήθηκε στην Κύπρο. Στο νησί βρίσκεται στο νησί από το 1456, όταν ακόμη η Κέρκυρα ήταν υπό την κατοχή των Ενετών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων