17/10/2023 17/10/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος υποδέχθηκε σήμερα τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο με θερμό εναγκαλισμό. Η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Σεβασμιωτάτου κ. Δημητρίου προκειμένου να παραστεί στην εορτή του Αγίου Γερασίμου στην ομώνυμη Μονή όπου είναι αποθησαυρισμένο το Ιερό Λείψανο του Αγίου. Κατά την υποδοχή του στο αεροδρόμιο βρέθηκαν επίσης, o...
17 Οκτωβρίου, 2023 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2023 - 21:14

Η άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην Κεφαλονιά (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην Κεφαλονιά (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος υποδέχθηκε σήμερα τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο με θερμό εναγκαλισμό.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Σεβασμιωτάτου κ. Δημητρίου προκειμένου να παραστεί στην εορτή του Αγίου Γερασίμου στην ομώνυμη Μονή όπου είναι αποθησαυρισμένο το Ιερό Λείψανο του Αγίου.

Κατά την υποδοχή του στο αεροδρόμιο βρέθηκαν επίσης, o πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν, Γεράσιμος Αθανασάτος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων «Αίνος» Βασίλης Κοκόσης, ομογενείς απο την Κεφαλονιά που ζουν στις ΗΠΑ, καθώς και αρκετοί ιερείς απο την Κεφαλονιά.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής συνοδεύουν ο ιερατικώς προϊστάμενος του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν, π. Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος, ο ιερατικώς προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, ο αρχιδιάκονος, Διονύσιος Παπίρης, μέλη του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ηγεσίας των 100.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα επισκεφθεί αρχικά το Ορφανοτροφείο Αργοστολίου, ακολούθως τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο στο Δημαρχείο Αργοστολίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρο Τραυλό στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης, και στη συνέχεια την Μητρόπολη Κεφαλληνίας στο Αργοστόλι.

Το πρόγραμμα εορτασμού:

Η Πανήγυρις της εορτής της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γερασίμου του θαυματουργού και προστάτου των απανταχού της γης Κεφαλλήνων θα εορτασθεί και
εφέτος ιεροπρεπώς κατά το κάτωθι Πρόγραμμα:

  • 19 Οκτωβρίου 2023. Εσπέρας

Ώρα 20:30 Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.
Ώρα 22: 45 Ιερά Αγρυπνία

  • 20 Οκτωβρίου 2023

Πρωί. Ώρα 7:30 π.μ. Όρθρος και εν συνεχεία
Ώρα 9:00 π.μ. Αρχιερατική θεία Λειτουργία.
Ώρα 11:00 π.μ. Λιτάνευσις του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου.

Του Μ. Εσπερινού και της Θ. Λειτουργίας θα προεξάρχη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος πλαισιούμενος υπό των Σεβ. Μητροπολιτών, Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, Πατρῶν κ. Χρυσοστόμου, Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανασίου και Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου.

Θα ψάλουν οι χορωδίες Αργοστολίου και Ληξουρίου.

Φωτογραφίες: inkefalonia.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων