12/06/2021 12/06/2021 Μαρτυρίες πιστών από την Κεφαλλονιά για τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρό Γεράσιμο Φωκά αναφέρουν πως ο μακαριστός ήταν παρών στην Αγρυπνία του Αγίου Λουκά του Ιατρού 10/11 Ιουνίου 2015 στην Ιερά Μονή Αγίου Ανδρέα στην Κεφαλλονιά, ενώ βρισκόταν στην Αθήνα εν αναμονή της ενθρόνισης! Κάθε χρόνο ο π. Γεράσιμος τιμούσε τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού...
12 Ιουνίου, 2021 - 22:40
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2021 - 22:31

Μπορούσε να κινείται επί πτερύγων ανέμων

Διαδώστε:
Μπορούσε να κινείται επί πτερύγων ανέμων

Μαρτυρίες πιστών από την Κεφαλλονιά για τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρό Γεράσιμο Φωκά αναφέρουν πως ο μακαριστός ήταν παρών στην Αγρυπνία του Αγίου Λουκά του Ιατρού 10/11 Ιουνίου 2015 στην Ιερά Μονή Αγίου Ανδρέα στην Κεφαλλονιά, ενώ βρισκόταν στην Αθήνα εν αναμονή της ενθρόνισης!

Κάθε χρόνο ο π. Γεράσιμος τιμούσε τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού με αγρυπνία στη Μονή του Αγίου Ανδρέα. Στις 10-11 Ιουνίου του 2015 έγινε πάλι αγρυπνία στον Άγιο Ανδρέα, αλλά ο π. Γεράσιμος, Μητροπολίτης Κεφαλληνίας πλέον, βρισκόταν στην Αθήνα, εν αναμονή της ημερομηνίας της ενθρονίσεώς του εις τον επισκοπικό θρόνο της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.

Ωστόσο, κάποιοι άνθρωποι από το εκκλησίασμα σε εκείνη την αγρυπνία του 2015 ΤΟΝ ΕΙΔΑΝ να παρευρίσκεται. Μία γυναίκα τον είδε να μπαίνει στο ναό μαζί με τους άλλους ιερείς, τον π. Διονύση Κουρούκλη και τον π. Διονύση Μαρκέτο και να προχωρεί στο ιερό, όπου έβγαλε το εξώρασο και το κρέμασε. Η γυναίκα, όμως, που ήξερε ότι ο π. Γεράσιμος, Μητροπολίτης Κεφαλληνίας πλέον, βρισκόταν στην Αθήνα και θα επέστρεφε σε λίγες μέρες για να ενθρονισθεί, απόρησε πώς γινόταν να τον βλέπει μπροστά της. Μετά τη λήξη της Θείας Ακολουθίας, πλησίασε μια φίλη και της είπε:
«Μπορεί να με θεωρήσεις τρελή, αλλά σου λέω ότι έβλεπα τον π. Γεράσιμο».
«Πώς να σε θεωρήσω τρελή; Και εσύ τι θα μου πεις, που κι εγώ τον έβλεπα; Ναι, τον έβλεπα στο ιερό να συμμετέχει στην Θεία Ακολουθία».

Μια τρίτη γυναίκα, η κ. Ιωάννα Μαγουλά, αποκάλυψε ότι τον έβλεπε στο Ιερό του Αγίου Ανδρέα συνεχώς, καθ’ όλη τη Θεία Ακολουθία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων