05/09/2020 05/09/2020 Ο Εφημέριος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού της Παναγίας Θεοτόκου στα Δελλαπορτάτα Παλλικής σας προσκαλούν στην πανήγυρη της Εορτής του Γενέθλιου της Υπεραγίας Θεοτόκου τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 08:30 μ.μ., όπου θα ανοίξει το λουλούδι της Παναγίας. Θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός με φανταστική θέα προς το νότιο Ιόνιο, μετ’ αρτοκλασίας και κερασμάτων, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα...
05 Σεπτεμβρίου, 2020 - 17:09

Το λουλούδι της Παναγίας ανθίζει στα Δελλαπορτάτα Παλλικής

Διαδώστε:
Το λουλούδι της Παναγίας ανθίζει στα Δελλαπορτάτα Παλλικής

Ο Εφημέριος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού της Παναγίας Θεοτόκου στα Δελλαπορτάτα Παλλικής σας προσκαλούν στην πανήγυρη της Εορτής του Γενέθλιου της Υπεραγίας Θεοτόκου τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 08:30 μ.μ., όπου θα ανοίξει το λουλούδι της Παναγίας.

Θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός με φανταστική θέα προς το νότιο Ιόνιο, μετ’ αρτοκλασίας και κερασμάτων, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Στη συγκεκριμένη εκκλησία φυλάσσεται το λουλούδι της Παναγίας. Ο χρόνος και τρόπος απόκτησης του δεν έχει καταχωρηθεί κάπου, ωστόσο από προφορικές μαρτυρίες χρονολογείται πέραν των 200 ετών!

Κάθε χρόνο ο ιερέας την παραμονή, πριν τον Πανηγυρικό Εσπερινό βγάζει το “λουλούδι”, από εκεί που φυλάσσεται τον υπόλοιπο χρόνο, το βάζει σε ένα ποτήρι και το γεμίζει με αγιασμό των Θεοφανείων (Μ.Αγιασμό).

Αυτό αρχίζει να βγάζει «κλαδάκια» και γεμίζει το ποτήρι και διατηρείται μέχρι το τέλος της Θείας λειτουργία, ανήμερα όπου και ξαναπαίρνει την πρώτη του μορφή που είχε πριν την τοποθέτησή του στον Μ. Αγιασμό.

Το λουλούδι της Παναγίας, κάθε χρόνο στο Γενέθλιον, κάνει περίπου 1 – 1/2 ώρες.

Δείτε video στο οποίο το λουλούδι ανθίζει, ενώ στον εσπερινό χοροστατεί ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, Γεράσιμος Φωκάς:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων