23/04/2023 24/04/2023 Σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς και παρουσία πλήθους πιστών η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού και ο Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης Εκάλης υποδέχθηκε εκ της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγιωνύμου Όρους απότμημα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Το Τίμιο Λείψανο υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος,...
23 Απριλίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2023 - 0:06

Η Εκάλη υποδέχθηκε Τίμιο Λείψανο του Αγίου Γεωργίου από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος

Διαδώστε:
Η Εκάλη υποδέχθηκε Τίμιο Λείψανο του Αγίου Γεωργίου από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος

Σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς και παρουσία πλήθους πιστών η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού και ο Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης Εκάλης υποδέχθηκε εκ της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγιωνύμου Όρους απότμημα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Το Τίμιο Λείψανο υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος υπό του τελεταρχούντος Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεώς, Πανοσ. Αρχιμ. π. Κωνσταντίνου Χαραλαμπαπούλου, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Κηφισιάς, Εκάλης, Πεύκης, Νέας Μάκρης και ιερείς της περιοχής.

Το Ιερό σέβασμα μετέφερε τριμελής αντιπροσωπία της Ιεράς Μονής. Στην προσφώνησή του αναφέρθηκε τόσο στα δύο μεγάλα γεγονότα που εορτάζονται την σημερινή μεγάλη ημέρα και στον βίο του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου. Τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους, καθώς και τον πολυσέβαστο καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο, για την πρόφρονα αποδοχή του αιτήματος της ενορίας. Το παρόν έδωσαν πολιτικές αρχές του τόπου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων