30/11/2022 30/11/2022 Μέσα σε πανηγυρικό και εόρτιο κλίμα η τοπική εκκλησία της Σκάλας του Ωρωπού τίμησε τον πολιούχο της τον ένδοξο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο με επίκεντρο τον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Σκάλας του Ωρωπού. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας...
30 Νοεμβρίου, 2022 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2022 - 17:55

Η Σκάλα Ωρωπού τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Σκάλα Ωρωπού τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε πανηγυρικό και εόρτιο κλίμα η τοπική εκκλησία της Σκάλας του Ωρωπού τίμησε τον πολιούχο της τον ένδοξο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο με επίκεντρο τον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Σκάλας του Ωρωπού.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας Αμαρουσίου Ωρωπού και Μαραθώνος. Συμμετείχε χορεία ιερέων από την επαρχία του Ωρωπού. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Νικάνωρ.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος από τους Πανοσ. Αρχιμανδρίτες Νικάνωρ Καραγιάννη και Αθανάσιο Ντέτσικα, τους Πρωτοπρεσβύτερους Νικόλαο Ζερβογιάννη εφημέριο ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέων Παλατίων Ωρωπού και Αντώνιο Παπαχαραλάμπους εφημέριο του ιερού ναού, καθώς και τον Διάκονο Ιάκωβο Χρόνη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος ο οποίος αναφέρθηκε με τον εμπνευσμένο λόγο του στην αποστολική κλήση που έλαβε από τον Χριστό ο Άγιος Ανδρέας και αναδείχθηκε Πρωτόκλητος όλων των Αποστόλων.

Στη συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος ευχήθηκε με πατρικές ευχές στους συμμετέχοντες πιστούς.

Την λαμπρά εορτή τίμησαν με την παρουσία τους οι Δήμαρχοι Ωρωπού κ. Γεώργιος Γιασημάκης και Τανάγρας – Δερβενοχωρίων κ. Βασίλειος Περγάλιας, και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος και Λιμεναρχείου Ωρωπού, τοπικοί φορείς, καθώς και τα μέλη του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Κρητών του Δήμου Ωρωπού και του Πολιτιστικού και Πνευματικού Συλλόγου Νέων Παλατίων Ωρωπού, καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών και μαθητριών των σχολικών μονάδων του Δήμου Ωρωπού.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργία, παρά την βροχόπτωση, πραγματοποιήθηκε πέριξ του ιερού ναού σύντομη λιτανεία της εικόνος και του ιερού λειψάνου του Αγίου Ανδρέου.

Εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ο π. Αντώνιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Κύριλλο για την λειτουργική και ποιμαντική παρουσία του με την οποία διαποιμαίνει όλη την Ιερά Μητρόπολη, καθώς επίσης και όλους τους παρισταμένους πιστούς που προσήλθαν στην εορτή, οι οποίοι με την φιλότιμη συνδρομή τους ενισχύουν το έργο της ενορίας για την αποπεράτωση των εργασιών του ιερού ναού.

Επίσης τα αναλόγια του ιερού ναού τα πλαισίωσαν χοροί ιεροψαλτών με την άψογη απόδοση των υμνών.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα: 

    

Φωτογραφίες και κείμενο: Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων