08/08/2021 08/08/2021 Ανακοίνωση σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής απέστειλε η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, αφού μεγάλο μέρος τους εξελίχθηκε σε εδάφη της επισκοπικής της δικαιοδοσίας/δραστηριότητας. Σε αυτήν, η Μητρόπολη, τώρα που οι πυρκαγιές επιτέλους ελέγχθηκαν, αναφέρεται στο τι δράσεις ανέλαβε κατά τη διάρκειά τους, όπως η φιλοξενία  πυρόπληκτων, η χορήγηση υλικής και πνευματικής βοήθειας...
08 Αυγούστου, 2021 - 16:32

Κηφισίας: Με τη βοήθεια Του θα αναγεννηθούμε από τις στάχτες

Διαδώστε:
Κηφισίας: Με τη βοήθεια Του θα αναγεννηθούμε από τις στάχτες

Ανακοίνωση σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής απέστειλε η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, αφού μεγάλο μέρος τους εξελίχθηκε σε εδάφη της επισκοπικής της δικαιοδοσίας/δραστηριότητας. Σε αυτήν, η Μητρόπολη, τώρα που οι πυρκαγιές επιτέλους ελέγχθηκαν, αναφέρεται στο τι δράσεις ανέλαβε κατά τη διάρκειά τους, όπως η φιλοξενία  πυρόπληκτων, η χορήγηση υλικής και πνευματικής βοήθειας κ.λπ., ενώ τονίζεται ότι ζει Κύριος ο Θεός ημών και με τη δική Του βοήθειά θα αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας.  

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Στην τελευταία δεκαετία η Ιερά Μητρόπολις Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού έχει υποστεί μεγάλες καταστροφικές πυρκαϊές, -2009 Γραμματικό, 2012 Βαρνάβα, 2017 Κάλαμος, 2018 Μάτι με 102 ανθρώπινα θύματα, 2021 Ροδόπολη – Σταμάτα.

Για μία ακόμη φορά η Μητρόπολή μας, δέχθηκε την σφοδρή «επίσκεψη» της πύρινης λαίλαπας με καταστρεπτικές συνέπειες για το φυσικό περιβάλλον, και τις περιουσίες των κατοίκων, χωρίς ευτυχώς ανθρώπινα θύματα, στους Δήμους της εδαφικής της περιφέρειας, Δήμο Κηφισιάς – στις περιοχες Αδαμών, Κοιμητηρίου Νέας Ερυθραίας και όλη την περιοχή της κοίτης του Κηφισού ποταμού, Δήμο Διονύσου -στις περιοχές Αγίου Στεφάνου, Πευκοφύτου, Οικισμού Ποντίων-, Δήμο Μαραθώνα -στην Λίμνη Μαραθώνα και στην περιοχή Καλεντζίου-, Δήμο Ωρωπού -στις περιοχές Μαλακάσας, Μαρκοπούλου, Καπανδριτίου και Πολυδενδρίου.

Από την πρώτη στιγμή πού η καταστροφική πυρκαϊά των τελευταίων ημερών έπληξε την πολύπαθη Μητρόπολή μας, άμεση υπήρξε η κινητοποίηση της Ιεράς Μητροπόλεως για την στήριξη των ανθρώπων πού έχασαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αλλά και την ανακούφιση των πυροσβεστών και των εθελοντών πού ρίχτηκαν στη μάχη εναντίον της φωτιάς. Τα πνευματικά κέντρα, οι Ιεροί Ναοί και άλλοι Εκκλησιαστικοί χώροι των πληγεισών περιοχών παρέμειναν ανοικτοί όλο το 24ωρο, ώστε να συνδράμουν όσους είχαν ανάγκη και ήταν εμπερίστατοι και προσέφευγαν σε αυτά μετά από τις υποχρεωτικές – προληπτικές εκκενώσεις των περιοχών λόγῳ της πυρκαϊάς.

Κλιμάκια εθελοντών και κληρικών των ενοριών των πληγεισών περιοχών, μετέβησαν στα σημεία που επιχειρούσαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής και οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας, αλλά και σε πυροπλήκτους, και διέθεσαν φαρμακευτικό υλικό, φιάλες εμφιαλωμένου νερού και είδη πρώτης ανάγκης σε διατροφή, ενώ μετέφεραν και τις ευχές, την συμπαράσταση και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και της Εκκλησίας.

Τα πνευματικά κέντρα των ενοριών Αγίου Στεφάνου, Ανοίξεως, Πολυδενδρίου και Σκάλας Ωρωπού, δέχθηκαν και εξυπηρέτησαν μεγάλες ομάδες πυροπαθών στις πρώτες δύσκολες ημέρες (5-6 Αυγούστου) της μεγάλης πυρκαϊάς.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021, μετέβη στην ενορία του Αγίου Ανδρέου Σκάλας Ωρωπού, έδρα της Αρχιερατικής Περιφερείας Ωρωπού, όπου χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία και ομίλησε καταλλήλως, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημοσίως την μέχρι αυτοθυσίας προσφορά των Πυροσβεστών, των Αστυνομικών, της ομάδος πυροπροστασίας του Δήμου, αλλά και τους λοιπούς εθελοντές οι οποίοι προσήλθαν από άλλα σημεία της Αττικής για να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαϊάς. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας συνομίλησε με τοπικούς φορείς του Δήμου, τους συνεργάτες της Ενορίας και πιστούς για την δημιουργηθείσα κατάσταση και την καλύτερη αντιμετώπισή της. Κατόπιν, συνοδευόμενος υπ’ αυτών επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Ωρωπού για αυτοψία και ενημέρωση.

Το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής και οι ζημίες που υπέστησαν οι κάτοικοι των πυροπλήκτων περιοχών θα αναδειχθούν μετά την κατάσβεση των πυρκαϊών και την λεπτομερή καταγραφή, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις αρωγής των πυροπλήκτων υπό των διαφόρων φορέων και της Εκκλησίας.

Ευχή και προσευχή όλων μας ο «διακόπτων φλόγα πυρός» (Ψαλμ. 28,7) και «συντηρῶν τά σύμπαντα» Κύριος, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Κοίμηση της οποίας θα εορτάσουμε, να καταπαύσει τις πυρκαϊές που πλήττουν ακόμα διάφορα μέρη της Πατρίδος μας, και να μας οδηγήσει όλους σε μετάνοια και αλλαγή στοχοθεσίας και τρόπου ζωής σύμφωνα με το θέλημά Του.

Ζει Κύριος ο Θεός! Θα αναγεννηθούμε ξανά από τις στάχτες μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων