06/06/2020 06/06/2020 Η Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνει ότι το εσπέρας της Τετάρτης, 10 Ιουνίου και από ώρα 8.30μ.μ. έως 11.15μ.μ., επί τη εορτή του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του ιατρού και θαυματουργού, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου) θα τελεστεί Νυκτερινή Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, κατά τη διάρκεια...
06 Ιουνίου, 2020 - 17:33
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2020 - 16:59

Εορτή Αγ. Λουκά Ιατρού – Μαθητική Θεία Λειτουργία

Διαδώστε:
Εορτή Αγ. Λουκά Ιατρού – Μαθητική Θεία Λειτουργία

Η Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνει ότι το εσπέρας της Τετάρτης, 10 Ιουνίου και από ώρα 8.30μ.μ. έως 11.15μ.μ., επί τη εορτή του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του ιατρού και θαυματουργού, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου) θα τελεστεί Νυκτερινή Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο εκ του ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα αναπεμφθεί ειδική δέηση – προσευχή, υπέρ υγείας, θείας βοηθείας και φωτισμού, για την μαθητιώσα νεολαία της Γ΄ Λυκείου που εισέρχεται εις τον στίβο των εξετάσεων ως και για τα νιάτα του τόπου.

Επιπροσθέτως, λαδάκι από τον τάφο του Αγίου Λουκά (Συμφερούπολις Κριμαίας), το οποίο εστάλη προ ολίγων ημερών στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, θα είναι διαθέσιμο για όσους επιθυμούν.

Στην ανακοίνωσή της, η Ιερά Μητρόπολη καλεί τον φιλάγιο και φιλακόλουθο λαό του Θεού ως επίσης και την μαθητιώσα νεολαία του τόπου και της ευρύτερης περιοχής, να συμμετάσχουν στην  λατρευτική αυτή Σύναξη, να επικαλεστούν τις πρεσβείες και την χάρη του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του Θαυματουργού, και να προετοιμαστούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων, του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου μας Ιησού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων