18/09/2023 18/09/2023 Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, συμπάσχουσα στον πόνο και την οδύνη των συνανθρώπων μας που, με ένα τόσο βίαιο και απρόσμενο τρόπο, θρηνούν απώλειες αγαπημένων τους προσώπων, απώλειες σπιτιών και περιουσιών, απώλειες των κόπων και των μόχθων τους μιας ολάκερης ζωής, απέστειλε ήδη ένα φορτηγό με εμφιαλωμένα νερά (33 παλέτες, περί τις 17.000 χιλιάδες...
18 Σεπτεμβρίου, 2023 - 18:01
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2023 - 18:00

Η Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου αρωγός στους πλημμυροπαθείς

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου αρωγός στους πλημμυροπαθείς

Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, συμπάσχουσα στον πόνο και την οδύνη των συνανθρώπων μας που, με ένα τόσο βίαιο και απρόσμενο τρόπο, θρηνούν απώλειες αγαπημένων τους προσώπων, απώλειες σπιτιών και περιουσιών, απώλειες των κόπων και των μόχθων τους μιας ολάκερης ζωής, απέστειλε ήδη ένα φορτηγό με εμφιαλωμένα νερά (33 παλέτες, περί τις 17.000 χιλιάδες μπουκάλια νερού) στην κάλυψη μέρους αναγκών πλημμυροπαθών συνανθρώπων μας.

Ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, κατόπιν επικοινωνίας μετά του  Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, προς τον οποίο εξέφρασε την φιλάδελφο συμπαράσταση του δια την σκληρή δοκιμασία μεγάλου μέρους του ποιμνίου του (Πήλιο, κ.α.), συντόνισε, δια του Αιδ. Πρωτ. π. Αντωνίου Αρετάκη, Διευθυντού του Αννουσάκειου Ιδρύματος, την αποστολή των εμφιαλωμένων νερών.

Η Μητρόπολη, με ευθύνη του Πρωτοσυγκέλλου Αυτής, Αρχιμ. Αγαθαγγέλου Κουμαρτζάκη συνεχίζει την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, τόσο μέσω των Ενοριών Της, όσο και με την αρωγή Συλλόγων, Φορέων και Προσώπων, έως το τέλος της παρούσης εβδομάδας. Τα είδη που συλλέγονται είναι: εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα μακράς διαρκείας, ζυμαρικά, λάδι, ρύζι, κονσέρβες, τα οποία θα σταλούν, με νέα οργανωμένη αποστολή, σε στοχευμένες ανάγκες. Χώροι συλλογής: Κίσαμος: Γραφεία Ιεράς Μητροπόλεως, Αννουσάκειο Ίδρυμα. Κολυμπάρι: Ενοριακό Κέντρο Αγίας Μαρίνας. Κάντανος: Ενοριακό Κέντρο Καντάνου. Παλαιόχωρα-Κουντούρα: Ενοριακά Κέντρα Παλαιόχωρας-Κουντούρας. Ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος ευχαρίστησε την Ναυτιλιακή Εταιρεία ΑΝΕΚ Lines και την μεταφορική Εταιρία Daratsianos Transport «δια την ουσιαστική αρωγή και προσφορά τους», σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Στις πάσης φύσεως ανάγκες και δυσκολίες συνανθρώπων μας η Εκκλησία, πρωτοπορούσα, ενώνει δυνάμεις, προσφέροντας αγάπη και αλληλεγγύη, συμβάλλοντας έμπρακτα και ουσιαστικά στην, έστω και ελάχιστη, ανακούφιση εμπερίστατων αδελφών μας, μη λησμονώντας ότι στην θέση τους θα μπορούσε να είμαστε ή να έλθουμε και εμείς. Καλούμε όλους τους αποδέκτες του μηνύματος μας, για άλλη μια φορά, να κάνουμε την Αγάπη-Πράξη, καθώς αυτό επιτάσσει το χρέος και η ευθύνη μας ως Άνθρωποι και ως Χριστιανοί».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων