16/05/2019 16/05/2019 Στη Γυναικεία Ι. Κοινοβιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, η οποία βρίσκεται στις παρυφές του λόφου της Κισάμου, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου, με την συμμετοχή όλων των Κληρικών της Μητροπόλεως. Μετά την προσευχή ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος  ευχαρίστησε την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη Μαρκέλλα Μοναχή δια την φιλοξενία...
16 Μαΐου, 2019 - 21:56

Μητρ. Κισάμου “Η Εκκλησία ζει μία διαρκή Ανάσταση”

Διαδώστε:
Μητρ. Κισάμου “Η Εκκλησία ζει μία διαρκή Ανάσταση”

Στη Γυναικεία Ι. Κοινοβιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, η οποία βρίσκεται στις παρυφές του λόφου της Κισάμου, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου, με την συμμετοχή όλων των Κληρικών της Μητροπόλεως.

Μετά την προσευχή ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος  ευχαρίστησε την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη Μαρκέλλα Μοναχή δια την φιλοξενία και χαιρέτισε τους Ιερείς της Μητροπόλεως, αναφερόμενος  σε θέματα λειτουργικής ως επίσης και ποιμαντικής φύσεως και διακονίας, με επίκεντρο τις προκλήσεις των καιρών και την ευθύνη αποστολής του Ιερέως. «Η Εκκλησία, σημείωσε ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος, ζει μία διαρκή Ανάσταση.

Κάθε Θεία Λειτουργία είναι το Πάθος, κυρίως όμως η Ανάσταση του Κυρίου και η συνανάσταση του λαού του Θεού. Πόσο ζούμε αυτή την ανάσταση από τα πάθη μας; Πόσο κάθε Θεία Λειτουργία που τελούμε γίνεται πανηγύρι, αιτία πνευματικής χαράς και ανατροφοδότησης της ιερατικής ζωής και διακονίας μας; Ανάσταση και συνανάσταση εν Χριστώ; Μην λησμονείτε, αδελφοί και πατέρες, δύο κορυφαίες ημέρες και στιγμές της ζωής σας, οι οποίες και θα κρίνουν όλους μας. Την ημέρα της χειροτονίας σας και την ημέρα της ενώπιον του Δικαιοκρίτη Θεού παρουσίας μας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και η Σύναξη έκλεισε με οδηγίες σε θέματα ποιμαντικής και πρακτικής φύσεως.

Οι Ιερείς είχαν την ευκαιρία να δουν την πρόσφατη ανακαινισμένη πτέρυγα της Μονής, όπου και φιλοξενήθηκαν και να ξεναγηθούν εις το Ιεροραφείο της Μονής, όπου αδελφές ασκούν ως διακόνημα το κέντημα και την ιεροραπτική.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων