04/08/2023 04/08/2023 Προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος επισκέφθηκε την Εκκλησιαστική Περιφέρεια της Εσπερίας Κρήτης, κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση παρουσίασης Τόμου. Κατά την παραμονή του εις την Κίσαμο ο υψηλός προσκεκλημένος είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει εις το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, στην γενέτειρα Του...
04 Αυγούστου, 2023 - 10:22
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2023 - 10:24

Στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος

Διαδώστε:
Στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος

Προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος επισκέφθηκε την Εκκλησιαστική Περιφέρεια της Εσπερίας Κρήτης, κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση παρουσίασης Τόμου.

Κατά την παραμονή του εις την Κίσαμο ο υψηλός προσκεκλημένος είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει εις το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, στην γενέτειρα Του το Συρικάρι Κισάμου ως και εις την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, Παρθενώνος, όπου δέχθηκε την φιλοξενία της Μονής, με την συμμετοχή του Μητροπολίτου Καττάρων κ. Μακαρίου, εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, και του Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου, Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Γουβερνέτου.

Επισκέφθηκε, επίσης, το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως, όπου ξεναγήθηκε στις δομές και δράσεις του υπό του Διοικητικού Διευθυντού αυτού, Πρωτ. π. Αντωνίου Αρετάκη, ως και το κτίριο διοικήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως, συναντώντας το προσωπικό των Γραφείων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, με λόγους καρδιακούς και ευχαριστιακούς, υποδέχθηκε και καλωσόρισε τον εκλεκτό προσκεκλημένο, σημειώνοντας: «Ευλογία και χαρά η έλευση Σας εις τα καθ΄ ημάς, εις τον τόπο της ταπεινής μας διακονίας. Η πνευματική συντυχία μετά αγίων Αδελφών, εξόχως μετά Ιεραρχών του Υμετέρου κύρους και αναστήματος, χαρίζει εις όλους μας δύναμη και, ποικιλοτρόπως, ενισχύει τον ταπεινό Αρχιερατικό μας δόλιχο».

Ακολούθως ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη κ. Αμφιλόχιο «δια την ευγενική και φιλάδελφο πρόσκληση», εκφράζοντας την χαρά του δια την ευκαιρία της συναναστροφής αυτής, ιδιαίτερα δια το γεγονός ότι γνώρισε εκ του σύνεγγυς «… μια Εκκλησιαστική Κοινότητα γεμάτη ζωντάνια, χαρά και ομορφιά».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων