09/09/2022 09/09/2022 Αναπόσπαστο τελετουργικό των ιερών Εγκαινίων ο καθαγιασμός των Ειλητών και η χρήση Ιερού Ευαγγελίου, κατά την λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων ως και την Θεία Λειτουργία που ακολουθεί του εγκαινιασμού του Ναού. Τα Ειλητά που καθαγιάστηκαν εις τα εγκαίνια του Ι.Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, εις την γενέτειρα Του, το Συρικάρι Κισάμου, τα οποία...
09 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2022 - 22:08

Συρικάρι: Το Ιερό Ευαγγέλιο και τα Ειλητά των Εγκαινίων του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού

Διαδώστε:
Συρικάρι: Το Ιερό Ευαγγέλιο και τα Ειλητά των Εγκαινίων του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού

Αναπόσπαστο τελετουργικό των ιερών Εγκαινίων ο καθαγιασμός των Ειλητών και η χρήση Ιερού Ευαγγελίου, κατά την λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων ως και την Θεία Λειτουργία που ακολουθεί του εγκαινιασμού του Ναού.

Τα Ειλητά που καθαγιάστηκαν εις τα εγκαίνια του Ι.Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, εις την γενέτειρα Του, το Συρικάρι Κισάμου, τα οποία και παραμένουν επί της Αγίας Τραπέζης καθ΄ όλη την 1η εβδομάδα μετά τά εγκαίνια όπου καθημερινά τελείται Θεία Λειτουργία, είναι εργόχειρο της Ι. Μονής Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Γρίβα Γουμενίσσης. Ο  Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.Δημήτριο, αναφέροντας:

«Κατόπιν ευλογητικής αδείας του κυριάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου, η Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Γρίβα Γουμενίσσης, προσέφερε εις το προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου τα περίτεχνα αυτά Ειλητά, προς καθαγιασμό.

Ευχαριστούμε ολόθυμα τον  Άγιο Γουμενίσσης κ.Δημήτριο ως και δια την ευλογία που παρείχε εις τον εκλεκτό συνεργάτη του Πρωτ. π.Ιγνάτιο Καλογεράκη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Γουμενίσσης, ο οποίος με περισσή ευλάβεια και φιλοκαλία φρόντισε και επιμελήθηκε τα των ιερών εγκαινίων, όντας πολύπειρος και τέλειος γνώστης», σημειώνοντας, επιπροσθέτως, πως «το Ιερό Ευαγγέλιο είναι τάμα ευλαβείας προς τον Όσιο Νικηφόρο του Σεβ. Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου, τον οποίο και εγκάρδια ευχαριστούμε».

Ο προεξάρχων των ιερών Εγκαινίων, Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ.κ. Δημήτριος, ως και άπαντες οι συλλειτουργούντες Αρχιερείς υπέγραψαν εις το ιστορικό, πλέον, Ιερό Ευαγγέλιο των Εγκαινίων ως και ένα ειλητό, το οποίο και θα παραμείνει εις το προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου, βεβαιωτικό του μεγάλου αυτού πνευματικού και ιστορικού γεγονότος.

Διαβάστε επίσης:

Αποστολή, Συρικάρι: Εγκαίνια του πρώτου Ι.Ν. του Αγ. Νικηφόρου του Λεπρού – Εκεί όπου πετούν οι αετοί και κυματίζει η Ελληνική σημαία (ΦΩΤΟ)

Αποστολή, Συρικάρι: Συγκίνηση και δέος στα εγκαίνια του πρώτου Ι.Ν. του Οσίου Νικηφόρου (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων