16/12/2018 16/12/2018 Λαμπρά και μεγαλοπρεπώς τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου 2018, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί την εορτή του Αγίου Ελευθερίου στο ομώνυμο Ιστορικό Μοναστήρι στην περιοχή Μουρνιές στα Χανιά όπου διακονεί ο Πρωτ. Ιωάννης Δρακακάκης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού.     Να αναφερθεί ότι ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός...
16 Δεκεμβρίου, 2018 - 15:54
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2018 - 15:55

Ο Μητρ. Κυδωνίας στον Άγ. Ελευθέριο στις Μουρνιές και στο Γεράνι

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Κυδωνίας στον Άγ. Ελευθέριο στις Μουρνιές και στο Γεράνι

Λαμπρά και μεγαλοπρεπώς τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου 2018, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί την εορτή του Αγίου Ελευθερίου στο ομώνυμο Ιστορικό Μοναστήρι στην περιοχή Μουρνιές στα Χανιά όπου διακονεί ο Πρωτ. Ιωάννης Δρακακάκης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού.

 

 

Να αναφερθεί ότι ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός του Αγίου Ελευθερίου ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών που έσπευσαν να τιμήσουν τον προστάτη τους.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Ελευθερίου, καθώς και στην θυσία της μητέρας του, που ενώ έβλεπε να σκοτώνουν τον υιό της, δεν λύγισε και έγινε και εκείνη μάρτυρας.

 

 

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στο Γεράνι Κυδωνίας όπου διακονεί ο Πρωτ. Εμμανουήλ Τερεζάκης πλαισιωμένος από Κληρικούς της Μητροπόλεως.

Να σημειωθεί ότι παρέστη στο εκκλησίασμα ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Αντιδήμαρχοι και φορείς του τόπου.

 

 

 

Φωτ. υλικό: Ευτύχιος Μανιουδάκης – Ευάγγελος Σγουράκης – Στυλιανός Παπαδόπουλος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων