13/09/2019 13/09/2019 Παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η Απόδοση της εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Γιάτρισσας, όπου διακονεί ο Πρωτ. Λεωνίδας Ηλιάκης, στον χώρο που βρίσκεται η “Κιβωτός” μέσα σ’ ένα τεράστιο πάρκο βοσκοτόπων κοντά στο χωριό Λιτσάρδα Αποκορώνου. Πρόκειται για το μοναδικό Ναό στην Κρήτη που είναι αφιερωμένος στην Παναγία τη...
13 Σεπτεμβρίου, 2019 - 11:51
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2019 - 12:20

Μητρ.Κυδωνίας: “Παντού χρειάζεται η ταπείνωση, στη ζωή, στην οικογένεια, στην εργασία”

Διαδώστε:
Μητρ.Κυδωνίας: “Παντού χρειάζεται η ταπείνωση, στη ζωή, στην οικογένεια, στην εργασία”

Παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η Απόδοση της εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Γιάτρισσας, όπου διακονεί ο Πρωτ. Λεωνίδας Ηλιάκης, στον χώρο που βρίσκεται η “Κιβωτός” μέσα σ’ ένα τεράστιο πάρκο βοσκοτόπων κοντά στο χωριό Λιτσάρδα Αποκορώνου. Πρόκειται για το μοναδικό Ναό στην Κρήτη που είναι αφιερωμένος στην Παναγία τη Γιάτρισσα και θεμελιώθηκε το 2010.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού ο οποίος κήρυξε και το Θείο λόγο αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η Παναγία διακόνησε την ανθρωπότητα ως Μητέρα του Χριστού και της Εκκλησίας με ταπείνωση. Η Εορτή που ήρθαμε όλοι εμείς σήμερα μας διδάσκει την ταπείνωση που είχε η Παναγία μας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ζήσουμε με τον συνάνθρωπο μας αν δεν ταπεινωνόμαστε. Παντού χρειάζεται η ταπείνωση, στη ζωή, στην οικογένεια, στην εργασία.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση και αναφορά στο έργο του Μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Κισάμου και Σελίνου Κυρού Ειρηναίου Γαλανάκη, όπου τιμήθηκαν μετά από ενέργειες του π. Λεωνίδα, από τον Σεβασμιώτατο με τιμητικό έπαινο και σταυρό προσωπικότητες που βοήθησαν και διακονούν στο προσκύνημα.

Το παρών στον Εσπερινό έδωσαν πλήθος Κληρικών, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης και εκατοντάδες ευσεβείς προσκυνητές.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος και Κληρικοί της Μητροπόλεως μας.

Το Θείο Λόγο προς το σεβαστό και πολυπληθές εκκλησίασμα κήρυξε ο π. Δαμασκηνός, αναφερόμενος στη ζωή της Μητέρας όπως είπε όλων μας, της Παναγίας μας. Μίας Μάνας που ακούει τα καθημερινά μας προβλήματα, τις στεναχώριες μας, τα αιτήματα μας και πρεσβεύει για όλους εμάς στον Χριστό Υιό της.

Πεισσότερο φωτ. υλικό εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων