28/07/2019 28/07/2019 Η μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού και αναργύρου που τιμάται την 27η Ιουλίου, μαζί με την μνήμη του τυφλού που ο ίδιος εθεράπευσε και που εμαρτύρησε με τον διά ξίφους θάνατο, λαμβάνοντας τοιουτοτρόπως και αυτός τον αμαράντινο στέφανο της δόξης. Στον Άγιο Παντελεήμονα είναι αφιερωμένοι στην Ι. Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου πολλοί...
28 Ιουλίου, 2019 - 19:49
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2019 - 19:59

Του Αγίου Παντελεήμονος στο Μουζουρά Ακρωτηρίου

Διαδώστε:
Του Αγίου Παντελεήμονος στο Μουζουρά Ακρωτηρίου

Η μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού και αναργύρου που τιμάται την 27η Ιουλίου, μαζί με την μνήμη του τυφλού που ο ίδιος εθεράπευσε και που εμαρτύρησε με τον διά ξίφους θάνατο, λαμβάνοντας τοιουτοτρόπως και αυτός τον αμαράντινο στέφανο της δόξης.

Στον Άγιο Παντελεήμονα είναι αφιερωμένοι στην Ι. Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου πολλοί Ενοριακοί Ναοί όπου τίμησαν την μνήμη του Αγίου.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στο Μουζουρά Ακρωτηρίου, όπου διακονεί ο Πρωτ. Εμμανουήλ Κουδουμνάκης, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.κ. Δαμασκηνού, στην οποία έλαβαν μέρος και Κληρικοί της Μητροπόλεως.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων