29/03/2023 29/03/2023 Ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου και του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με τίτλο «Τουρκοκρατία στην Κρήτη». Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος Αιδεσιμολογιώτατος π. Δημήτριος Δερμιτζάκης ευχαριστώντας τους συντελεστές και...
29 Μαρτίου, 2023 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2023 - 10:13

Χανιά: “Τουρκοκρατία στην Κρήτη” 2023

Διαδώστε:
Χανιά: “Τουρκοκρατία στην Κρήτη” 2023

Ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου και του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με τίτλο «Τουρκοκρατία στην Κρήτη».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος Αιδεσιμολογιώτατος π. Δημήτριος Δερμιτζάκης ευχαριστώντας τους συντελεστές και εκφράζοντας τη χαρά του που μετα από μια μακρόχρονη περίοδο εγκλεισμών μπορούμε να εορτάσουμε ξανά στον φιλόξενο χώρο του Πνευματικού Κέντρο Χανίων.
  
Στη συνέχεια ο Θεολόγος κ. Ιωσήφ Μανουσακάκης μας εισήγαγε στο βαθύτερο νόημα του Ευαγγελισμού, μέσα από κείμενο Υεολογικό το οποίο ο ίδιος επιμελήθηκε, αναλύοντας επιλεγμένους ύμνους της Εορτής που απέδωσε στη συνέχεια η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου υπό την Διεύθυνση του Αιδεσιμολογωτάτου π. Ιωάννη Μαστοράκη.
Αμέσως μετά η παρουσιάστρια της εκδήλωση κ. Μποτωνάκη Νεκταρία ευχαρίστησε τον κ. Ιωσήφ και τη Βυζαντινή Χορωδία και παρουσίασε αναλυτικά το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης που περιελάβανε πέντε τραγούδια (“Ο Ήλιος εβασίλεψε”, “Ο Σαραντάπηχος”, “Πότε θα κάνει ξαστεριά”, “Δεν ήταν νησί”, “Δεύτε παίδες των Ελλήνων”) της Μικτής Χορωδίας υπό την διεύθυνση της κα Έλλης Παπαλιονάκη και την ταινία τεκμηρίωσης με τίτλο “Η Τουρκοκρατία στην Κρήτη”.
Πρόκειται για μια ταινία ιστορικής έρευνας και τεκμηρίωσης, η οποία πραγματεύεται τις συνθήκες διαβίωσης των Κρητών στα σκοτεινά χρόνια της Οθωμανικής κυριαρχίας στο νησί.
Την έρευνα και την παρουσίαση ανέλαβε ο Θεολόγος-Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας κ. Χρήστος Φραδέλος.
Την σκηνοθεσία και το μοντάζ έκανε ο κ. Αντώνης Τζατζάνης μέλος της Κινηματογραφικής Ομάδας της Μητροπόλεως.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός αναφερόμενος στην σημασία της ιστορικής μνήμης και όσα αποκομίσαμε από την εμπνευσμένη Θεολογική ομιλία και την θαυμάσια Ταινία Τεκμηρίωσης ευχαριστώντας και όλους τους συντελεστές.
Τέλος, εψάλη ο Εθνικός μας Ύμνος από όλους τους παρευρισκόμενους καθώς και η φήμη του Σεβασμιωτάτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων