28/06/2023 28/06/2023 Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παραχώρησε στην Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων 112 στρέμματα γης και κτιριακών εγκαταστάσεων πέριξ του μοναστηριακού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων. Με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής ολοκληρώθηκε και η τυπικά η Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αφορά την παραχώρηση των εκτάσεων στην Ιερά Μητρόπολη Λάμπης,...
28 Ιουνίου, 2023 - 13:21
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2023 - 13:22

Παραχώρηση 112 στρεμμάτων γης στη Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων

Διαδώστε:
Παραχώρηση 112 στρεμμάτων γης στη Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παραχώρησε στην Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων 112 στρέμματα γης και κτιριακών εγκαταστάσεων πέριξ του μοναστηριακού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων.

Με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής ολοκληρώθηκε και η τυπικά η Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αφορά την παραχώρηση των εκτάσεων στην Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων.

Τα κτήματα αυτά παραχωρήθηκαν για την στήριξη του κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως (Συσσίτια κ.α) και για την ενίσχυση της παρακείμενης και αναδημιουργούμενης Ιεράς Μονής Ασωμάτων Αμαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το 1930 με Αποφάσεις τους η Ιερά Μονή Ασωμάτων και η Μοναστηριακή Επιτροπεία Ν. Ρεθύμνης παρέδωσαν στο Κράτος 1.000 περίπου στρέμματα αγροτικής γης περιέχοντα 3.000 αιωνόβια ελαιόδεντρα και 5.000 στρέμματα βοσκοτόπων ώστε να ιδρυθεί και να λειτουργήσει η Γεωργική Σχολή Ασωμάτων.

Σύντομα η Ιερά Μητρόπολη θα θέσει σε εφαρμογή την μελέτη αξιοποίησης της γης (master plan), στην οποία βασίστηκε και το σκεπτικό παραχώρησης. Η μελέτη αυτή περιλαμβάνει την φύτευση εκατοντάδων ελαιοδέντρων, εσπεριδοειδών, καρποφόρων και λοιπών δέντρων καθώς και άλλες καλλιέργειες, ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την βιοποικιλλότητα της Περιοχής. 

Το Πρωτόκολλο υπέγραψαν, εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων Ν. Ρεθύμνης κ. Ευάγγελος Καλλιτσουνάκης και εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Διαμαντάκης, Πρόεδρος της Μοναστηριακής Επιτροπής της Ιεράς Μονής Ασωμάτων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων