11/04/2022 11/04/2022 Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε φέτος η πάνσεπτος μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών, Σάββα του εν Καλύμνω ασκήσαντος. Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, 10 Απριλίου 2022, ημέρα της κοιμήσεώς του και της ανακομιδής των Αγίων Λειψάνων του, όρισε η Αγία Εκκλησία να τελείται η μνήμη του εξ’ Ανατολικής Θράκης καταγομένου συγχρόνου Αγίου Σάββα του νέου,...
11 Απριλίου, 2022 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2022 - 14:21

Εορτή του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε φέτος η πάνσεπτος μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών, Σάββα του εν Καλύμνω ασκήσαντος.

Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, 10 Απριλίου 2022, ημέρα της κοιμήσεώς του και της ανακομιδής των Αγίων Λειψάνων του, όρισε η Αγία Εκκλησία να τελείται η μνήμη του εξ’ Ανατολικής Θράκης καταγομένου συγχρόνου Αγίου Σάββα του νέου, του και μαθητού γενομένου του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.

Το πρωί της Κυριακής 10 Απριλίου 2022, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου και του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 9 Απριλίου 2022, τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, με την συμμετοχή του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και σύμπαντος του Ιερού Κλήρου της νήσου.

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Κασσάρας, ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιωάννης Κρητικός, η πρώην Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου Κατερίνα Εμμανουήλ και πλήθος ευσεβών προσκυνητών. Από τις στρατιωτικές Αρχές παρέστη ο νέος Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Σπυρίδων Κογιάννης και ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυμπερέας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και περί ώρα 09:00 με 2:00 πρωινή, ξεκίνησε η τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας (Μικρόν Απόδειπνον, οι Χαιρετισμοί του Αγίου, Μεσονυκτικόν, Όρθρος, και Νυκτερινή Θεία Λειτουργία).

Εορτή του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” Λέρου

Φωτογραφία: Πέτρος Κουτούζος

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες από Κάλυμνο: Μ.Μέρης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων