16/07/2023 16/07/2023 Η Αγία μας Εκκλησία αυτήν την Κυριακή, 16 Ιουλίου 2023, εορτάζει τη μνήμη των Αγίων Ενδόξων 630 Θεοφόρων Πατέρων, οι οποίοι στην Χαλκηδόνα συνεκρότησαν την Δ’ Οικουμενική Σύνοδο (451 μ.Χ.) και κατεδίκασαν τον Μονοφυσιτισμό, με ύμνους και ωδές πνευματικές. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού...
16 Ιουλίου, 2023 - 19:36
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2023 - 22:29

Ο Μητροπολίτης Λέρου για την προσφορά των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λέρου για την προσφορά των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου

Η Αγία μας Εκκλησία αυτήν την Κυριακή, 16 Ιουλίου 2023, εορτάζει τη μνήμη των Αγίων Ενδόξων 630 Θεοφόρων Πατέρων, οι οποίοι στην Χαλκηδόνα συνεκρότησαν την Δ’ Οικουμενική Σύνοδο (451 μ.Χ.) και κατεδίκασαν τον Μονοφυσιτισμό, με ύμνους και ωδές πνευματικές.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού Λέρου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Νικοδήμου Φωκά, Αρχιερατικού Επιτρόπου εν Λέρω.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλε ο καλλίφωνος ιεροψάλτης Ισίδωρος Λιβανός.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε «την πολυσήμαντη προσφορά των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας μας, οι οποίοι προσέφεραν και προσφέρουν στο διηνεκές τον φωτισμό, με την χάρη του Αγίου Πνεύματος, στην Εκκλησία του Χριστού, ανεκτίμητες υπηρεσίες στις γενεές των ανθρώπων» και κάλεσε τον κάθε Χριστιανό «να φωτίζει με την αγία του ζωή και να συντηρεί πνευματικά με τον Ουράνιο Άρτο την τροφή του παντός κόσμου, τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό, ο οποίος εκουσίως έγινε Θύμα και Θύτης από αγάπη προς το άνθρωπο, τον άνθρωπο της κάθε εποχής…».

(Επιμέλεια-φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως, Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων