29/12/2020 29/12/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου κ. Παΐσιος, μετά τις αρνητικές εξελίξεις και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Μητροπολιτική του Περιφέρεια κάνει έκκληση για την τήρηση των μέτρων στους πιστού ώστε να μην βρεθούν τα νησιά σε καθεστώς εγκλεισμού ενώ τονίζει χαρακτηριστικά “Οι ημέρες είναι πονηρές, και ο ύπουλος εχθρός καιροφυλακτεί”. Η Ανακοίνωση...
29 Δεκεμβρίου, 2020 - 20:10
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2020 - 20:11

“Οι ημέρες είναι πονηρές, και ο ύπουλος εχθρός καιροφυλακτεί”

Διαδώστε:
“Οι ημέρες είναι πονηρές, και ο ύπουλος εχθρός καιροφυλακτεί”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου κ. Παΐσιος, μετά τις αρνητικές εξελίξεις και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Μητροπολιτική του Περιφέρεια κάνει έκκληση για την τήρηση των μέτρων στους πιστού ώστε να μην βρεθούν τα νησιά σε καθεστώς εγκλεισμού ενώ τονίζει χαρακτηριστικά “Οι ημέρες είναι πονηρές, και ο ύπουλος εχθρός καιροφυλακτεί”.

Η Ανακοίνωση αναφέρει:  “Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος, μετά τις αρνητικές εξελίξεις και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Επαρχία μας, και τις δηλώσεις της 28ης Δεκεμβρίου 2020 του Επάρχου κ. Εμμ. Μουσελλή και του Δημάρχου Καλυμνίων κ. Δ. Διακομιχάλη, και κατόπιν πληροφοριών από τους υπευθύνους του ΕΟΔΥ, καλεί και παρακαλεί πατρικώς το ευσεβές πλήρωμα, Κλήρο και Λαό, της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας, να τηρήσουν τις συμβουλές και τις οδηγίες των αρμοδίων υγειονομικών Αρχών, προκειμένου να μην κλείσουν τα νησιά μας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων.

Οι ημέρες είναι πονηρές, και ο ύπουλος εχθρός καιροφυλακτεί.

Μετά πατρικής αγάπης

+ Ο Μητροπολίτης Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας Παΐσιος”

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην σημερινή ενημέρωση απηύθυνε έκκληση (μεταξύ άλλων) και στους κατοίκους στο νησί της Καλύμνου, να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί και να συνεχίσουν να είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων και υπενθύμισε ότι τα μέτρα που ίσχυσαν τα Χριστούγεννα ισχύουν και την Πρωτοχρονιά.
Η αρχή της διασποράς του κορωνοϊού στην Κάλυμνο έγινε στις 24 Δεκεμβρίου, όταν εντοπίστηκε μια μόλυνση στο νησί. Ωστόσο όσο οι μέρες περνούσαν τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονταν με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην δημοτική αρχή που ξεκίνησε άμεσα να αναζητά για τον ασθενή «μηδέν».

Συνολικά 29 κρούσματα στην Κάλυμνο σε έξι ημέρες

Ενδεικτικά τα κρούσματα που έχουν ανακοινωθεί στην Κάλυμνο τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ:

24 Δεκεμβρίου: 1 κρούσμα κορωνοϊού
25 Δεκεμβρίου: 1 κρούσμα κορωνοϊού
26 Δεκεμβρίου: 3 κρούσματα κορωνοϊού
27 Δεκεμβρίου: 6 κρούσματα κορωνοϊού
28 Δεκεμβρίου: 8 κρούσματα κορωνοϊού
29 Δεκεμβρίου: 10 κρούσματα κορωνοϊού

Τα 29 κρούσματα μέσα σε έξι μόλις ημέρες έχουν προκαλέσει ανησυχία στις υγειονομικές Αρχές της χώρας, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε συνεχή επαφή με τον δήμαρχο του νησιού, Δημήτρη Διακομιχάλη παρέχοντας οδηγίες προκειμένου η κατάσταση να μην επιδεινωθεί περισσότερο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων