21/10/2022 21/10/2022 O Αγιασμός των Κατηχητικών Σχολείων, των Νεανικών Συνάξεων και των κύκλων Μελέτης της Αγίας Γραφής της Ιεράς Μητρόπολης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου για το νέο κατηχητικό έτος τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου 2022, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Μυρίνης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο. Το παρόν έδωσαν κληρικοί της Τοπικής Εκκλησίας,...
21 Οκτωβρίου, 2022 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2022 - 16:01

Αγιασμός στα Κατηχητικά Σχολεία της Λήμνου από τον Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο

Διαδώστε:
Αγιασμός στα Κατηχητικά Σχολεία της Λήμνου από τον Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο

O Αγιασμός των Κατηχητικών Σχολείων, των Νεανικών Συνάξεων και των κύκλων Μελέτης της Αγίας Γραφής της Ιεράς Μητρόπολης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου για το νέο κατηχητικό έτος τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου 2022, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Μυρίνης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο.

Το παρόν έδωσαν κληρικοί της Τοπικής Εκκλησίας, οι κατηχητές και οι μαθητές με τα συγγενικά τους πρόσωπα. Μετά από το πέρας της ιεράς ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε εγκάρδια τους παρισταμένους κληρικούς και λαϊκούς και απηύθυνε λόγο πνευματικής οικοδομής.

Αναφερόμενος στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, στην γενικότερη σύγχυση, στην πνευματική και ηθική κατάπτωση καθώς και στην απογοήτευση και στον αποπροσανατολισμό που επικρατεί στην κοινωνία μας, τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για επανευαγγελισμό των πιστών και κατάθεση ζωντανής μαρτυρίας του ορθοδόξου βιώματος. Σημείωσε ακόμη, ότι μόνο η Εκκλησία μας με την πάντοτε επίκαιρη, αψευδή και ζωντανή διδασκαλία της και τον τρόπο ζωής που προβάλλει, έχει τη δυνατότητα να ενδυναμώνει και να ανατροφοδοτεί πνευματικά το σύγχρονο άνθρωπο, προσφέροντας νέες προοπτικές και νόημα στη ζωή του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος κλείνοντας, με αφορμή την παραβολή του Καλού Σπορέως, η οποία αναγνώσθηκε στην Εκκλησία την προηγούμενη Κυριακή, σημείωσε ότι ο Θεός είναι ο Σποριάς και η αλήθειά Του ο σπόρος στην ιστορία, που θα πέφτει σε πρόθυμες καρδιές, σε επιφανειακά ενδιαφερόμενες και σε πέτρινες, στις οποίες δεν μπορεί να καρποφορήσει ποτέ. Οι ιερείς διευκρίνισε είναι τα όργανα του Θεού, τα οποία διακονούν την προετοιμασία και τον καθαρισμό των ψυχών.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε θερμότατες ευχαριστίες προς τους παρόντας κληρικούς, τους κατηχητές και όλα τα στελέχη του Γραφείου Νεότητος για την πρόθυμη διάθεσή τους και την φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλουν και επαίνεσε τόσο τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία και μεριμνούν για την πνευματική ανατροφή τους, όσο και τους μαθητές, οι οποίοι παρά τις αντιξοότητες σταθερά προσέρχονται στον κατηχητικό χώρο, μέσα στον οποίο βρίσκουν την αλήθεια που χαρίζει πληρότητα και νόημα στην ύπαρξή τους και χαρά στην καθημερινότητά τους, αφού δεν τρέφονται από την παραπληροφόρηση, τη σκοπιμότητα, τις ιδεοληψίες και τα ξυλοκέρατα της ζωής.

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πρωτοπρεσβύτερος  π. Αναστάσιος Σαργέντης, αφού παρουσίασε το πρόγραμμα, το όραμα και τους στόχους της φετινής κατηχητικής χρονιάς, ζήτησε την πατρική ευλογία και καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη στο βαρυσήμαντο αυτό έργο και στην προσπάθεια που καταβάλουν οι ιερείς και όλα τα στελέχη του Γραφείου Νεότητος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων