12/02/2023 12/02/2023 Με γραπτό μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος έκανε έκκληση για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους από την Συρία και την Τουρκία. «Για άλλη μία φορά οι φονικοί και καταστρεπτικοί σεισμοί έρχονται να μας θυμίσουν ότι η ανείπωτη τραγωδία και οδύνη δεν αναγνωρίζουν σύνορα γλώσσας εθνών και θρησκειών. Συγκλονισμένη...
12 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:28
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2023 - 13:43

Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία και Τουρκία από τον Μητροπολίτη Λήμνου

Διαδώστε:
Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία και Τουρκία από τον Μητροπολίτη Λήμνου

Με γραπτό μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος έκανε έκκληση για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους από την Συρία και την Τουρκία.

«Για άλλη μία φορά οι φονικοί και καταστρεπτικοί σεισμοί έρχονται να μας θυμίσουν ότι η ανείπωτη τραγωδία και οδύνη δεν αναγνωρίζουν σύνορα γλώσσας εθνών και θρησκειών. Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινότητα εκδηλώνει με ποικίλους τρόπους την συναντίληψη και την αλληλεγγύη της, αυτή τη φορά στους δοκιμαζόμενους λαούς της Συρίας και της Τουρκίας», αναφέρεται στην αρχή της ανακοίνωσης.

«Η συγκέντρωση των πρώτων αναγκαίων υλικώ, τα οποία αφορούν σε καινούργια κλινοσκεπάσματα, εμφιαλωμένο νερό, ζυμαρικά, ρύζι, γάλα μακράς διαρκείας και όσπρια θα διεξαχθεί από σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, έως και την επόμενη Κυριακή 19 του μηνός σε όλες τις Ενορίες των νησιών μας, οι οποίες θα έχουν από την Ιερά Μητρόπολή μας οδηγίες για τη διαχείριση», όπως επισημαίνεται.

«Με τη βεβαιότητα ότι αναγνωρίζετε τη σημασία και την ιερότητα του σκοπού αυτού, σας παροτρύνω να αποδείξουμε ότι εμείς οι Έλληνες και Ορθόδοξοι, έχουμε τη δυνατότητα να παραμερίζουμε τέτοιες στιγμές, όσα λογικά εμπόδια μεσολαβούν και να κινηθούν προς τον ‘πλησίον’. Η Χάρις του Σωτήρος Χριστού να ενδυναμώνει όλους μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων