06/09/2023 06/09/2023 Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 η Λήμνος υποδέχθηκε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος το οποίο προσκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr  Η υποδοχή έγινε εις τα προπύλαια του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδος Μύρινας με την συμμετοχή του κλήρου της Ι. Μητροπόλεως των πολιτικών...
06 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:21

Η Λήμνος υποδέχθηκε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Λήμνος υποδέχθηκε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 η Λήμνος υποδέχθηκε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος το οποίο προσκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr 

Η υποδοχή έγινε εις τα προπύλαια του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδος Μύρινας με την συμμετοχή του κλήρου της Ι. Μητροπόλεως των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους κατοίκων της Λήμνου καθώς και επισκεπτών.

Μετά την υποδοχή ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νεκταρίου και συμπροσευχόμενου του επιχώριου Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος δια την ευλογία προς τον λαό της Λήμνου να προσκυνήσει το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά και να λαμπρύνει τις εορταστικές ιερές ακολουθίες προς τιμήν του Προστάτου και Πολιούχου της Λήμνου Αγίου Σώζωντος στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε ομιλία στο πνευματικό κέντρο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νεκτάριο όπου παρουσίασε , με προβολή διαφανειών, το Βίο και το Έργο του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Φωτογραφίες: Διογένης Τσιπουρίδης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων