27/05/2022 28/05/2022 Στο πλαίσιο των γνωστοποιημένων επετειακών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολή Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μούδρου Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου του εν...
27 Μαΐου, 2022 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2022 - 0:10

Ο Μητροπολίτης Λήμνου στην Αγρυπνία για τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο στον Μούδρο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Λήμνου στην Αγρυπνία για τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο στον Μούδρο

Στο πλαίσιο των γνωστοποιημένων επετειακών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολή Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μούδρου Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου του εν Προκοπίω της Μικράς Ασίας αθλήσαντος την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022.

Στην Ιερά Αγρυπνία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος και έψαλε ο χορός των ιεροψαλτών του Ιερού Ναού, συνοδευόμενος από μαθητές της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του υπογράμμισε, ότι ο Όσιος Ιωάννης ανήκει στο χορό των Ομολογητών Αγίων της Εκκλησίας μας, καθώς με όλη η ζωή του, λόγω και έργω, ομολόγησε περίτρανα την πίστη του στον Αληθινό Θεό και δεν δειλίασε στιγμή μπροστά στις απειλές των τυράννων της εποχής του.

Ακόμη, σημειώνοντας ότι το σκήνωμα του Αγίου παραμένει άφθαρτο μέχρι σήμερα, τόνισε τη μεγάλη ευλογία που λαμβάνουν οι πιστοί, όταν τιμούν και προσκυνούν ευλαβικά τα Ιερά Λείψανα των Αγίων, καθώς ο Θεός τα τίμησε και τα αγίασε αναδεικνύοντάς τα πλούσια δοχεία της Χαριτός Του.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους πιστούς και τους προέτρεψε να προσεύχονται με θέρμη στο Θεό και να επικαλούνται τη δυνατή πρεσβεία του Οσίου Ιωάννου στη ζωή τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων