17/09/2021 17/09/2021 Στο νησί του Αγίου Ευστρατίου περιηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος το τριήμερο 11-13 Σεπτεμβρίου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της δημάρχου κ. Μαρίας Κακαλή και της διευθύντριας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Άννας Παπανικολάου για την τέλεση του Αγιασμού της έναρξης της σχολικής χρονιάς καθώς και στην ανάγκη του ιδίου να βρίσκεται όσο...
17 Σεπτεμβρίου, 2021 - 10:58
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2021 - 12:26

Στο νησί του Αγίου Ευστρατίου ο Μητροπολίτης Λήμνου

Διαδώστε:
Στο νησί του Αγίου Ευστρατίου ο Μητροπολίτης Λήμνου

Στο νησί του Αγίου Ευστρατίου περιηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος το τριήμερο 11-13 Σεπτεμβρίου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της δημάρχου κ. Μαρίας Κακαλή και της διευθύντριας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Άννας Παπανικολάου για την τέλεση του Αγιασμού της έναρξης της σχολικής χρονιάς καθώς και στην ανάγκη του ιδίου να βρίσκεται όσο πιο συχνά γίνεται κοντά στους κατοίκους του ακριτικού νησιού.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό του Σαββάτου και ιερούργησε την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Ι. Ν. Γεννήσεως Του Χριστού.

Κατόπιν του δόθηκε η δυνατότητα να επικοινωνήσει με τους κατοίκους που καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης στο ακριτικό νησί δεν έκρυβαν την χαρά τους για την τριήμερη παραμονή του στην δεύτερη έδρα της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος περιηγήθηκε στα εξωκκλήσια διαπιστώνοντας το έντονο ενδιαφέρον των ντόπιων για την καλύτερη συντήρησή τους στα πολλά και ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο λόγω της παλαιότητας όσο της μη εύκολης πρόσβασης σ’ αυτά.

Τη Δευτέρα ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον εφημέριο του νησιού π. Ιωάννη Γκέκα και τον Διάκονο της Μητροπόλεως π. Ηλία Μιχαηλίδη τέλεσε τρισάγιο στο κοιμητήριο του νησιού υπέρ πάντων των κεκοιμημένων εν αυτώ και πάντων των εν εξορία με άδικο θάνατο τελειωθέντων.

Ακολούθως, ως προσκυνητής βρέθηκε στον ασκητικό βράχο του Αγίου Ευστρατίου και στο εκεί γραφικό εξωκκλήσιο τιμώντας τον Άγιο που φέρει το όνομά του το νησί.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στον εσπερινό του Τιμίου Σταυρού και στο τέλος σε ολιγόλεπτο κήρυγμα πνευματικής οικοδομής σχετικό με την έννοια του Σταυρού στη ζωή του χριστιανού και του κάθε ανθρώπου, υπερτόνισε πως η Ανάσταση ακολουθεί την διαδικασία του Σταυρού, δηλαδή για να γευθεί κάποιος την χαρά και να απολαύσει το κάθετι δεν πρέπει να αποφύγει την δυσκολία που του εμφανίζεται αλλά με εμπιστοσύνη στον Θεό να αγωνιστεί τον καλό αγώνα και Εκείνος είναι που θα δώσει την λύτρωση κατά το θέλημά Του.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχαριστίες των παρευρισκομένων και υποσχέθηκε πως δεν θα αργήσει η ημέρα που θα βρεθεί και πάλι κοντά τους για να δώσει τις ευλογίες του και να δεχθεί την χαρά των προσώπων τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων