12/03/2024 12/03/2024 Στις 10 Μαρτίου 2024, Κυριακή της Απόκρεω, ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, χοροστάτησε και ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος Μυρίνης, όπου και τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Πολυκάρπου Πρασσά, πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και μέχρι πρότινος διδασκάλου σχολείων της νήσου....
12 Μαρτίου, 2024 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2024 - 15:20

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Λήμνου Ιερόθεο

Διαδώστε:
Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Λήμνου Ιερόθεο

Στις 10 Μαρτίου 2024, Κυριακή της Απόκρεω, ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, χοροστάτησε και ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος Μυρίνης, όπου και τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Πολυκάρπου Πρασσά, πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και μέχρι πρότινος διδασκάλου σχολείων της νήσου.

Ο Σεβασμιώτατος απευθύνοντας πατρικές και εγκάρδιες νουθεσίες στον χειροτονούμενο, αναφέρθηκε στην μοναδική αξία του μεγάλου υπουργήματος της Ιερωσύνης, τονίζοντας ότι η χειροτονία είναι η κορυφαία τιμή, που γίνεται στον άνθρωπο, ο οποίος ανταποκρίνεται πηγαία στην κλήση του Θεού. Αυτή όμως η τιμή, συμπλήρωσε, συνεπάγεται και τεράστια ευθύνη, επειδή καλείται να ομολογεί την Ευαγγελική αλήθεια σε έναν κόσμο που αδιαφορεί για την χριστιανική ζωή, γκρεμίζει αιώνιες αξίες και αναποδογυρίζει θεσμούς. Στη συνέχεια, τόνισε ότι η ημέρα της χειροτονίας είναι ανεπανάληπτο πνευματικό γεγονός στην ζωή του π. Πολυκάρπου, το οποίο δεν σημαδεύει μόνον την προσωπική του ζωή, αλλά επηρεάζει και την ζωή των πιστών στην Εκκλησία.

Περαίνοντας τον λόγο του, προέτρεψε τον νέο Πρεσβύτερο, με αφορμή το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κρίσεως, να παραλάβει την αγάπη, ως «εργαλείο» στην διακονία του, επειδή αυτή είναι το κεντρικό κλειδί που ανοίγει την πύλη του Παραδείσου, σύμφωνα με τον αψευδή λόγο του Κυρίου.

Προ του πέρατος της ευχαριστιακής συνάξεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος αφού εξέφρασε θερμότατες ευχαριστίες προς τον πνευματικό πατέρα του νεοχειροτονηθέντος Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιερώνυμο Σχίζα, Πρωτοσύγκελλο της Τοπικής μας Εκκλησίας, τους κατά σάρκα γονείς και τον αδελφό του, που καλλιέργησαν την ζωή και την κλήση του, παρακάλεσε τον χειροτονηθέντα να γίνει έμπρακτα «δούλος των δούλων του Θεού», κατά τον Αγιο Γρηγόριο τον Διάλογο, ώστε να αποδειχθεί πολύκαρπη η ιερατική του διακονία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων