28/04/2019 28/04/2019 Μέσα σε μία πανηγυρική ατμόσφαιρα που πηγάζει από το Μήνυμα της Αναστάσεως, τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ο Εσπερινός της Αγάπης, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και συνχοροσταντός του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου, τους οποίους και πλαισίωναν οι Ιερείς...
28 Απριλίου, 2019 - 14:35
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2019 - 14:38

Ενεδύθησαν τα άμφιά τους και εν πομπή κατευθύνθηκαν

Διαδώστε:
Ενεδύθησαν τα άμφιά τους και εν πομπή κατευθύνθηκαν

Μέσα σε μία πανηγυρική ατμόσφαιρα που πηγάζει από το Μήνυμα της Αναστάσεως, τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ο Εσπερινός της Αγάπης, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και συνχοροσταντός του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου, τους οποίους και πλαισίωναν οι Ιερείς και Διάκονοι της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Οι Αρχιερείς και οι Ιερείς, αφού ενεδύθησαν τα άμφιά τους εις το Επισκοπείο, εν πομπή κατευθύνθηκαν προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, προηγουμένων του Λαβάρου και της Εικόνος της Αναστάσεως, των ιεροπαίδων με τα εξαπτέρυγά τους και των χορών που έψαλλαν εμμελώς το «Αναστάσεως ημέρα….».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατά την διάρκεια της λαμπράς ταύτης Ακολουθίας, ανεγνώσθη το κατά Ιωάννην Ιερόν Ευαγγέλιον του Εσπερινού, σε 12 γλώσσες, την Ελληνική, την Λατινική, την Αγγλική, την Γαλλική, την Γερμανική, την Ιταλική, την Ρουμάνικη, την Σέρβικη, την Ρώσικη, την Ομηρική (ηρωικό εξάμετρο), την Εβραϊκή και  την Αλβανική.

Προ της Απολύσεως της Ακολουθίας του Εσπερινού της Αγάπης, ανεγνώσθη η  Πασχάλιος Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος στο τέλος συμπληρώνοντας απηύθυνε προς πάντας τον Αναστάσιμον χαιρετισμόν  και τις Πασχάλιες Εόρτιες ευχές του, διανέμοντας προς όλους τους παρισταμένους τα καθιερωμένα πασχαλινά κόκκινα αυγά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων