23/09/2019 23/09/2019 Επί τη ευκαιρία της εορτής της Συλλήψεως του Τιμίου και Ενδόξου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, τελέσθηκαν κατόπιν σεπτής προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, με κάθε ιεροπρέπεια και όπως ορίζει το τυπικό της Αγίας Εκκλησία, το πρωί της Δευτέρας, 23 Σεπτεμβρίου, υπό του Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, τα Εγκαίνια του νέου...
23 Σεπτεμβρίου, 2019 - 14:05
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2019 - 14:02

Ιερό Παρεκκλήσιο εγκαινίασε ο Μητρ. Λαγκαδά

Διαδώστε:
Ιερό Παρεκκλήσιο εγκαινίασε ο Μητρ. Λαγκαδά

Επί τη ευκαιρία της εορτής της Συλλήψεως του Τιμίου και Ενδόξου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, τελέσθηκαν κατόπιν σεπτής προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, με κάθε ιεροπρέπεια και όπως ορίζει το τυπικό της Αγίας Εκκλησία, το πρωί της Δευτέρας, 23 Σεπτεμβρίου, υπό του Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, τα Εγκαίνια του νέου Ιερού Παρεκκλησίου προς τιμήν του Τιμίου Προδρόμου του ιδρύματος «Άσυλο του Παιδιού».

Το νεοεγκαινιαζόμενο Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο αποτελεί εξ ολοκλήρου δωρεά της κα. Βασιλικής Καραμπίνα, εις μνήμη του συζύγου της Ιωάννου και των γονέων αυτής Κωνσταντίνου και Παρθένας Αδαμοπούλου, ευρίσκεται εντός των Β´ Εγκαταστάσεων του Ιδρύματος στην περιοχή της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, όπου μεταξύ των άλλων στεγάζονται παράλληλα σύγχρονος Παιδικός Σταθμός, το 44ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, το 33ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, η παιδική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος με το αναγνωστήριο, καθώς επίσης και το αθλητικό κέντρο «Γεώργιος Παντελάκης».

Τον Σεβασμιώτατο κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, πλαισίωναν Ιερείς της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο αυτής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Ιάκωβο Αθανασίου, ενώ μεταξύ του εκκλησιάσματος παρέστησαν ο κ. Γεώργιος Κουκουτζίδης, Άρχων Πρωτέκδικος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, η Πρόεδρος του «Ασύλου του Παιδιού» κα. Μαίρη Ευθημιάδου και τα μέλη του Ιδρύματος, ο πρ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Σωτήρης Κούβελας, το εκπαιδευτικό και εθελοντικό προσωπικό, ενώ τα γενόμενα παρακολουθούσαν από εξωτερικές οθόνες τα παιδιά, οι μαθητές και οι μαθήτριες των εκπαιδευτηρίων.

Στην σύντομη ομιλία του προ της Απολύσεως ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την πρόσκληση ώστε να προεξάρχει των λαμπρών Ακολουθιών, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην σημασία των Εγκαινίων ενός νέου Ναού για την ζωή των Πιστών, συγχαίροντας την Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ασύλου του Παιδιού» για το φιλανθρωπικό και πολυδιάστατο έργο που επιτελούν εδώ και ένα αιώνα, στην πόλη της Θεσσαλονίκης και γενικότερα στην Μακεδονία.

Ευχαριστήριους λόγους στο τέλος εξέφρασαν η Πρόεδρος του Ιδρύματος κα. Μαίρη Ευθυμιάδου καθώς επίσης η δωρήτρια και κτίτωρ του Ναού, κα. Βασιλική Καραμπίνα, η οποία με συγκίνηση μεγάλη, εκδήλωσε την χαρά της για την σημερινή ημέρα και την ολοκλήρωση του τάματος της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων